Gog, mai tare ca Boc. Brandurile paralele ale Clujului

Câți cetățeni de onoare ai Clujului știți? Despre care ați mai auzit ceva în ultimul an? Sau credeți că brandurile înseamnă doar companii?

Când vorbim despre brandurile unui oraș, fiecare are clasamentul propriu. Diferența între brandurile adevărate – adică oameni cunoscuți la nivelul de mase, acolo unde se creează cu adevărat un brand popular, nu elitist – și ceea ce vedem în spațiul public e imensă.

Iar Google Zeitgeist 2012 ne arată clar cu ce a ieșit Clujul în față în 2012: Creative Monkeyz e cea mai populară căutare pe Google România în 2012; la capitolul oameni, Cristian Gog e pe locul 4 în topul căutărilor, o poziție mai sus de Traian Băsescu.

La nivelul culturii populare, ei sunt cele mai de succes mărci de export ale Clujului.

Se pot adăuga aici multe: că nu se ia în calcul Facebook și campania Capitală a Tineretului, care a avut succes; sigur, e un clasament dat de o companie, dar vorbim de o companie ale cărei servicii le folosesc milioane de români, zilnic; da, e un clasament în care la capitolul „how to” pe locul 1 este „cum se sărută”.

Ce ziceți, ar trebui ca autoritățile locale să îi răsplătească în vreun fel pe clujenii care au devenit cunoscuți în țară, cu referințe pozitive? Sau treaba lor e doar să dea medalii seniorilor cetății?

 

Weekendul victoriilor

Am avut un weekend puțin mai lung. Asta pentru că a fost unul plin de vești și lucruri bune, care păreau să se îngrămădească toate în doar două zile. Așa că le-am făcut loc mai mult și consider că weekendul abia s-a încheiat acum. Marți.

Carevasăzică: vineri dimineață, am lansat site-ul Garda de Media (exista deja pagină de Facebook și am început discret pe Twitter). Rolul meu acolo e de băgător de seamă și încasator de cuțite în spate, pentru că (spre distracția generală) majoritatea celor care ne semnalează greșeli din ziare nu vor să se știe că ei le dau.

Vineri seară, Cristian Gog a câștigat „Românii au talent” și am sărbătorit de parcă am fi câștigat noi – adică până sâmbătă. Și zic că am câștigat!

Sâmbătă, România a luat aurul la gimnastică, mulțumită unei părți de Românie care știe ce înseamnă munca susținută – câteva fete, cum ar veni.

Duminică, organizația la care sunt voluntar, Habitat for Humanity Cluj, a împlinit 13 ani de muncă – 13 ani în care am construit case împreună cu familiile cu venituri mici.

Luni am fost liber, așa că am continuat să sărbătorim weekendul. De fapt, am lucrat la pregătirea Nopții Muzeelor (va fi sâmbătă, 19 mai), eveniment de comunicarea căruia s-a ocupat la Cluj PR & More (cum ar veni, am fost la serviciu, dar vă rog nu le spuneți că pentru un asemenea eveniment aș lucra și voluntar!).

Așa că sunt un pic fericit (și rupt de oboseală). Mă duc să dorm, să îmi treacă până miercuri, o altă zi de weekend. Sper să îmi treacă doar oboseala!

Cel mai mare vot pentru Cristian Gog

Cristian Gog m-a dat peste cap de la prima întâlnire. Nu doar pentru că e super-talentat, ci și pentru că de când l-am cunoscut am descoperit un om cu care e o plăcere să stai de povești. Un om normal, care face lucruri absolut paranormale 🙂

Să vă explic: pentru mine e un stres să sun oameni pe care nu îi cunosc, chiar dacă nu par genul. Prin urmare, era un mic stres să invit oameni în matinalul pe care îl aveam atunci la Alpha TV Cluj. Aveam emoții când l-am sunat pe Cristian Gog, aveam emoții cu carul în emisiune cu el.

Cristian Gog mi-a risipit toate emoțiile pentru că s-a dovedit a fi un om care se poartă firesc, deschis, comunicativ și prietenos.

Cristian Gog nu va fi niciodată o vedetă de plastic sau un arogant protagonist de tabloide.

Cristian Gog e un om care știe că transformarea viselor în realitate se întâmplă ziua, prin muncă. E un  profesionist care a muncit ani în șir pentru acea fracțiune de secundă în care se întâmplă magia.

Cristian Gog merită să câștige Românii au talent tocmai pentru că și-a pus în valoare acel talent pe care îl are. Ceea ce vedeți nu e ceva cu care s-a născut și atât; e un talent fructificat cu efort.

Cristian Gog a lucrat mult și pentru alții. Unii concurenți de la Românii au talent vor să impresioneze prin povestea lor tristă. Cristian Gog a făcut spectacole fără număr pentru a ajuta asemenea oameni.

Finala e diseară, deci azi e ultima zi: GOG la 1276. Succes, Cristi!

[box]P.S. În ultima săptămână, şi acest blog a fost „dat peste cap” de Cristian Gog – singurul mod de a reveni la afişarea normală era un click pe bannerul cu el. Majoritatea şi-au dat seama de secret, felicitări! Dar azi revin la afişarea normală pentru că importante sunt patru cifre: 1276, locul unde îl puteţi vota[/box]

Cristian Gog şi Adrian Hădean aduc Crăciunul şi la bunici

Îmi face plăcere să anunţ un eveniment prin care doi oameni de nota 10 vor să îi ajute pe cei de care se uită în preajma Crăciunului: bătrânii cu o situaţie materială dificilă. Mentalistul Cristian Gog şi bloggerul culinar Adrian Hădean se vor întâlni pentru un spectacol care va avea loc miercuri, 22 decembrie, ora 19, în food-court-ul Polus Center. Clujenii nu trebuie să plătească vreun bilet; sunt însă rugaţi să aducă alimente care vor ajunge pe masa „bunicilor”, prin intermediul centrelor de zi din oraş.

Şi să nu ne ascundem după deget: „bătrâni cu o situaţie materială dificilă” e formulare de comunicat de presă. În anul scăderii pensiilor, situaţia bătrânilor României este disperată. În Clujul anului 2010, sunt bătrâni care trăiesc în mizerie şi care au învăţat cum se împarte un leu la două zile. Sunt cei pentru care medicamentele sunt un lux, iar viaţa care le-a rămas e doar o lungă înşiruire de zile reci.

Nu a fost un an uşor pentru nimeni, dar dacă puteţi, dacă aveţi de unde da măcar un cozonac pentru masa altora, veniţi miercuri în Polus.