Cotroceniul intră în legalitate cu imnul României

Mărturisesc. Am uitat cu desăvârşire să scriu noutăţile din campania naţională de corectare a imnului României, cel scris greşit taman de www-ul lui Băsescu, presidency.ro. Le reclamasem că sunt erori în text (în care schimbaseră câteva expresii că nu li se părea lor că sună bine) şi că există şi informaţii greşite pe aceeaşi pagină. Gen că la ceremoniile oficiale se cântă alte strofe decât se cântă de fapt.

Continuă să citești Cotroceniul intră în legalitate cu imnul României

Imnul României: Deşteaptă-te, presidency.ro

Am devenit oficial unul din nebunii ăia care scriu tot timpul la Cotroceni cu petiţii, dar măcar eu nu cer nici pensii mai mari şi nici nu reclam că vor vecinii să mă omoare (deşi moş Pavel probabil îşi doreşte asta).

Acum ceva timp scriam că site-ul preşedinţiei dă o variantă greşită a imnului României. Corectează dativul popular „să dăm dovezi la lume” şi mai şi zice că în mod normal se cântă primele 4 strofe, care de fapt sunt numerele 1,2,4 şi 11. Poate depinde dacă le „intonează” înainte sau după Golden Blitz.

E, azi mi-a răspuns Băsescu. Mă rog, de fapt un domn consilier Piscociu. Care a găsit formula ideală pentru a da un non-răspuns:

[box]Petitia nr. 16081

Domnule Andrei Aronet,

Va multumim pentru mesajul transmis Presedintelui României, domnul Traian Basescu. Imnul National al României este redat în Anexa nr. 2 a Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României de catre autoritatile si institutiile publice, acesta fiind textul oficial.

Consilier de Stat

Gabriel-Cristian Piscociu [/box]

Acuma, răspunsul ăsta ar fi foarte bun, dacă n-ar fi conţinut fix informaţiile pe care le-am trimis eu, pentru că atunci când le-am explicat problema le-am dat link la legea care cuprinde versurile.

Adică eu le-am zis: versurile nu sunt ca în lege pe site la voi, iar ei au zis: versurile corecte sunt în lege. Şi mâlc despre site-ul lor.

OK, am revenit cu un mail, în vreo lună aştept şi un răspuns. Riscă să devină interesant deja. Măcar eu nu ameninţ că îmi dau foc în faţa statuii lui mihaiştefancorvine.

Totuşi, n-am putea, măcar la Imnul României, să fim nemţi ca precizie?

Imnul României, falsificat la Cotroceni

Partea cu imnul e mai la coadă, să citiţi Măriile Voastre (precum şi Danele, Mirelele şi foştii cetăţeni suspendaţi sau demisionaţi) cu atenţie până acolo.


Cineva s-a exprimat odată foarte delicat, spunând că, în frazele nu-ştiu-cui, negocierile dintre subiect şi predicat nu s-au finalizat cu nici un acord. Dacă cele două se înţeleg, în general, în majoritatea vastă a textelor scrise, în schimb genitivul pare a fi o artă uitată în negura istorică a şcolii generale.

 

Continuă să citești Imnul României, falsificat la Cotroceni

Vechituri din România 1: duel cu Băselu

A murit Ralu Filip, preşedintele CNA. Avea 48 de ani şi a făcut infarct, iar medicii nu au mai avut ce face.

 

Prins în centura de siguranţă sau aflat pe drumuri, am "ratat" o săptămână tare interesantă… Băsescu se luptă cu jurnaliştii, care se luptă între ei, atunci când nu se apucă să-şi facă bloguri.


Episodul 1 – Băsescu. Înţelegeţi, de-aia nu vreau eu să fiu politician. Dacă venea nu ştiu cine să mă filmeze de la distanţă de-un melc jumate în timp ce îmi fac cumpărăturile, ieşea mai rău.

Continuă să citești Vechituri din România 1: duel cu Băselu

Cineva a votat „pa”

Site cu numele lui BaseUPDATE: Băsescu şi-a dat demisia. Ultimele sale cuvinte către ţară au fost unul singur: "pa".


Ori asta, ori o parte a susţinătorilor lui Băsescu n-au mai avut răbdare până în 19 mai şi au votat cu anticipaţie, nici DA, nici NU, ci i-a transmis marinelului un simplu PA.

 

Continuă să citești Cineva a votat „pa”

Uite cine pe cine suspendă

Parlamentul României a decis să schimbe legea referendumului într-un mod foarte curios. Pe scurt, dacă nu se prezintă destui români la vot, Parlamentul e cel care va decide ce se întâmplă în continuare şi poate decide reluarea scrutinului! În mod normal, dacă nu veneau destui români să-l demită pe Băsescu, el rămânea în funcţie. Acum, suspendarea se poate prelungi aproape sine die. O abordare tare interesantă, care calcă în picioare prerogativele Curţii Constituţionale şi, a, da, parcă şi Constituţia.

Continuă să citești Uite cine pe cine suspendă

Ţara lor, ţara noastră

Călin Constantin Anton Popescu - Tăriceanu Astăzi, Tăriceanu îşi freacă satisfăcut mâinile. Se opreşte, dar apoi, involuntar, căuşul palmelor sale reface mişcarea scurtă, rotundă, de pe ghidonul unei motociclete, pe care o face şi în somn, dacă are vise agitate. Un rânjet de satisfacţie pare lipit, astăzi, de faţa domnului prim-ministru. A rămas la putere. Cât timp, contează prea puţin. Dar e acolo şi nici măcar ameninţarea fantomei pesediste nu îl sperie acum. Se întinde în pat şi, pentru că doarme separat de a cincea sa nevastă, are un somn liniştit, în care visează cum o doamnă buldog şi piticul ei îl urmăresc pe Traian Băsescu, să-l muşte din pupa.

Continuă să citești Ţara lor, ţara noastră