Filmele bune sunt contagioase. Le vedem la CineShuffle!

CineShuffleVi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte care să vă placă așa de tare, încât să vreți să vă apucați de scris? Pentru mine, e un semn că tocmai citesc ceva extraordinar. Cam așa-i și în cinema: un film bun e contagios. Iar când ai în oraș un festival precum TIFF-ul, tot mai mulți oameni își descoperă talentul de regizori, iar Clujul trece de la statutul unui mare consumator de cinema la un centru de producție.

Ceea ce, cum să vă zic, era și ideea 😀

Agenții secreți cunoscuți drept „TIFF. Casa TIFF” au pus la cale primul festival de film întâmplător: CineShuffle. E o colecție de scurtmetraje, realizate de regizori locali aflați la primele producții, oameni care au prins gustul filmului. De ce shuffle? Pentru că filmele vor fi proiectate la Casa TIFF prin tragere la sorți. Cam aici se oprește întâmplarea, pentru că în rest sunt intenționat foarte bune.

Rolul publicului va fi și el diferit: nu mergem doar să ne uităm. La finalul CineShuffle, o discuție liberă între participanți va duce la decizie: alegem împreună cel mai bun scurtmetraj al serii. Nu, nu trebuie să dăm noi bani de premii, se ocupă organizatorii!

CineShuffle va avea loc în fiecare lună, iar prima ediție se „întâmplă” mâine, 31 octombrie, de la ora 21, la Casa TIFF.

Shuffle your feet to Casa TIFF, ne vedem să le vedem!