Cine City, un cotidian gratuit powered by Clujeanul

coperta_cine_city_numarul_0Sub deviza „la ziare noi, tot noi!”, echipa Clujeanul s-a hotărât că nu-i ajunge să facă un săptămânal tipărit şi un cotidian online, aşa că pe perioada TIFF 2009 vom lucra la un cotidian gratuit dedicat celui mai mare festival de film al oraşului.

Numit Cine City, va apărea din 29 mai (vineri) până la finalul TIFF 2009 şi va avea noutăţi despre festival, poveşti inedite din culise, dar şi elemente de noutate din oraş pentru vizitatori. Zilnic, spectatorii TIFF vor avea la dispoziţie16 pagini cu ştiri din oraş şi de la festival, fotografii, programul zilei şi detalii despre filme.

Cine City se va distribui gratuit în cinematografele participante, dar şi în centrul oraşului, zonele pietonale, terase şi cluburi. Detalii oficiale pe clujeanul.ro.

Vă salut şi ne vedem în 7 iunie, la europarlamentare, prima zi când o să mai am timp liber! 😀

Bloggerii şi TIFF-ul

Le datorez o explicaţie celor care au văzut bannerul TIFF de pe acest site. Nu am acceptat niciodată reclamă plătită aici, pentru că „blogul” mi-a adus alte beneficii, mult mai importante, dar am promovat gratuit oameni-produse-idei care mi-au plăcut. Respect acest criteriu şi acum, fără să iau bani pentru că am banner TIFF, dar acceptând pentru prima dată ceva în schimb: acreditare full-options la festival, că alea de la ziar le dăm cui şi munceşte pe ele. A fost propunerea PR&More, pe care au acceptat-o mai mulţi bloggeri din Cluj, după criterii discutate individual, inclusiv Vasile Racoviţan, Mihnea Măruţă, Daniel Iftene şi Laura Laurenţiu.

În cazul meu, am spus „da” pentru că voiam să văd cât mai multe filme, anul ăsta, şi să scriu despre festival în afara muncii de la ziar, aşa că ideea PR&More s-a potrivit la fix. Politica mea, din punctul ăsta de vedere, nu s-a schimbat deloc: voi promova doar lucruri pe care le recomand personal şi cât se poate de transparent, ca să ştiţi dacă e gratis sau a dat criza în mine şi vă recomand pasta de dinţi pentru emo „Gilette cu trei lame”.