Evenimentul Zilei se încarcă

Evenimentul Zilei a folosit o zi de sâmbătă, adică una cu mai puţini vizitatori, pentru a lansa versiunea beta a noului lor site şi a invita cititorii să vină cu idei pentru a o definitiva.


Primele diferenţe între versiuni apar din concepţie: dacă pe cel vechi scrie din start Evenimentul Zilei nr. X, acum nu mai apare în prim-plan conţinutul ediţiei tipărite, ci ştirile de ultimă oră; există o pagină separată cu "ziarul de azi".


Cum tocmai am trecut printr-o (primă) relansare de site, mi-e foarte greu să critic problemele care apar acolo, mai mult decât a spune că nu m-a impresionat defel la aspect, care e totuşi decent, şi nu văd rostul textuleţului care apare între clicuri: "Continutul paginii se incarca. Va rugam asteptati". Dacă am apucat să-l copiez de acolo, înseamnă că stă cam mult. A, da, şi e inutil, când dau clic, mă aştept să aştept să stau se încarce – experienţa de la Sleş îşi spune cuvântul :).

 

Mi-a plăcut în schimb cum colţul din dreapta sus de pe prima pagină se deschide pentru a arăta versiunea beta, într-un stil pe care l-am folosit aici pentru a promova Clujeanul.


Dincolo de defecte sau calităţi, important e că încă un jucător mare – Evenimentul Zilei e pe locul 4 în Trafic.ro/Mass-media şi 9 pe general – începe să diferenţieze tot mai tare printul de online şi să dedice cititorilor de pe internet resurse mai importante. În doi ani, cine n-a făcut asta va constata de ce ar fi trebuit să o facă.