Ce îți propui pentru 2014? Concurs cu #rezolutiidinamice

idei-de-cadouLa fiecare final de an citesc liste: ce au reușit oamenii în anul încheiat, ce își propun pentru cel care vine. În fiecare an, am lista mea. De vreo doi ani, sunt câteva elemente care se repetă:

[lists style=”style_ul_1″]

  • să reînvăț pian (ca lumea, nu chici cutio torco, șefuleșe forco – prietenii știu ce-i aia – am început)
  • să învăț chitară (primele două acorduri ajung pentru vreo 500 de melodii, dar mai vreau – caut profă mișto)
  • să învăț germană (peste nivelul de a întreba în IKEA „unde sunt picioarele de la biroul ăsta” – das ist auch gut)
  • să învăț să călăresc (Shakira, Shakira!)
  • să trăiesc mult, mult mai sănătos (fără să renunț la Cola)
  • să ajung pe locul I în Zelist… a, pardon, asta e luată!

[/lists]

… și încă vreo câteva pe care nu le scriu aici până nu se întâmplă, că ptiu, să nu le deochi.

Pentru cei care încă nu și-au împlinit toate rezoluțiile de anul trecut, nu-i târziu nici în decembrie: Iulius Mall are un concurs care vine la fix pentru cei care vor să înceapă, acum pe ultima sută de metri, lucruri pe care nu merită să le amâni pentru 2014.

Intră pe Facebook, dă share afișului campaniei și scrie pe hashtagul #rezolutiidinamice ce îți propui tu pentru anul viitor. Poți câștiga abonamente la sală (fără sport e greu să trăiești sănătos!) și pachete de nutriție și dietetică.

Detalii, pe blogul Iulius Mall! Eu mă duc să șterg de praf pianul!

Când i-ai ales,dar ei nu îți mai vorbesc

A simțit cineva lipsa discursului de Anul Nou al președintelui Traian Băsescu? Boc, tu stai jos, vorbeam cu ceilalți copii. Probabil nici nu știați că, de doi ani încoace, președintele tace de Anul Nou. C-așa-i la noi: o tradiție veche de zeci de ani dispare în ceață fără ca nimeni să zică ceva.

De la regii României la Nicolae Ceaușescu, Iliescu & co, toți ne gratulau cu un discurs – fiecare după putință și stil. Nu avea nimeni grija discursului în noaptea dintre ani, dar un președinte adevărat ar fi folosit ocazia pentru a da niște direcții pentru anul care vine, pentru a spune mai mult decât „la mulți ani” și a vorbi generic despre puterea de a trece peste „dificultăți”. Băsescu a început în stilul lui, cu discursuri informale în piețe, dar tot în stilul lui a băgat capul în nisip (sau în zăpada din Predeal) de când nu mai are vești bune să ne dea.

Tăcerea lui Băsescu e un simbol al atitudinii multor politicieni de la noi. Vi-l reamintesc pe primarul ales cu 66% din voturile clujenilor, Sorin Apostu, care, în ziua în care a fost reținut de procurori, a fugit de presă, a evitat activ contactul cu jurnaliștii, în loc să se oprească pentru o declarație de 30 de secunde în intervalul în care mai avea încă de ales.

Ce aș fi zis în locul lui Apostu? Că voi colabora cu procurorii pentru că îmi doresc ca această situație să se clarifice, din moment ce știu că nu am făcut nimic rău, că am încredere în justiție, care va demonstra că nu am făcut nimic rău, și că le mulțumesc clujenilor pentru încredere și pentru susținerea lor – poate amintind procentul cu care am fost ales.

Ce aș fi zis în locul lui Traian Băsescu? Eh, este tot mai greu să zici ceva în locul lui Traian Băsescu…

 

P.S. Discursul lui Băsescu nu a dispărut – s-a transformat într-o notiță publicată online. O fi vrând să spună că e președintele tuturor românilor cu Internet? Cred că știu vreo 2-3 care nu l-ar recunoaște!