Cum să NU-ţi depui CV-ul la Habitat Cluj

Habitat for Humanity Cluj caută un director executiv atât de fain, încât casele să se construiască singure, din pur entuazism. Pentru că toţi ştim să scriem în CV-uri că suntem lideri înnăscuţi dar şi oameni de echipă, originali şi creativi dar în acelaşi timp minuţioşi şi organizaţi, vreau să vă fac viaţa mai uşoară şi să vă zic prin ce am trecut la selecţiile de acum ani.

 

Nu îţi depune CV-ul dacă nu ştii limba engleză. E la modă acum să se ceară limbi străine şi la alimentara din colţ, dar la noi chiar se folosesc. Avem voluntari care vin din întreaga lume să ridice case şi nu am vrea să-i doară mâinile de la vorbit gimnastică. Motiv pentru care o parte din interviu este în engleză – spre suprinderea unui fost şef de unitate militară, selectat printre „finalişti” cu ani în urmă, care la interviu a reuşit să zică „yes” şi respectiv „i like yes yes Habitat”.

Nu îţi depune CV-ul dacă nu ştii măcar în mare ce face Habitat. Cele mai faine scrisori de intenţie primite data trecută erau cele care se încheiau glorios cu ceva gen „Prin urmare, sunt convins că sunt omul ideal pentru compania dumneavoastră şi că o voi putea conduce spre profit”. Habitat, fiind ONG şi nu companie, nu are şi nu vrea să aibă profit. Faci o impresie minunată dacă îmi spui că nu ştii unde vii.

Nu ne dorim nici oameni care… dar mai bine las faptele să vorbească. Unul din candidaţi, fost şef de mare cooperativă socialistă, a reuşit să intre la interviu, iar apoi a răspuns la mobil, rugând onor comisia să-l aştepte puţin. A vorbit vreo 2 minute şi apoi a sunat el, că avea de rezolvat un business. Ulterior, şi-a cerut scuze, zicând că îl rugase ceva o femeie „şi ştiţi femeile cum sunt, n-au răbdare şi nu poţi lucra normal cu ele”. La momentul respectiv, în comisie erau doar doamne. A luat puncte pentru sinceritate!

 

Am lucrat până acum cu oameni foarte buni, atât de buni încât Habitat a fost pentru ei o rampă pe un drum ascendent. Căutăm din nou un om fain şi responsabil, care să lucreze împreună cu Consiliul Director (format din voluntari) şi cu echipa din birouri şi şantier (angajaţi) la îndeplinirea obiectivelor organizaţiei; un om cu care să îţi placă să lucrezi şi căruia (sau căreia) să îi pese de oamenii cu venituri mici, care fără Habitat for Humanity nu ar avea niciodată casă.

Anunţul oficial aici, iar CV-urile le aşteptăm la info [a t ] habitatcluj.ro. Ne vedem la interviu!

 

Dacă puteţi citi acest post de blog, vă aşteaptă un post de developer!

Ce vreau să vă spun este că:

//Connect to blogs. Use your own password, please!
$misiune = mysql_connect("blogosfera","Barandi Solutions","********");
mysql_select_db("cluj") or die("Unable to select database");
$reward = 100; // 100 USD, să fie clar!

//Search terms
$cautare = "SELECT * from php_developers where CITY like 'Cluj' and SKILL > '100%' ORDER BY 'recommended_by'";
$rezultat = mysql_query($cautare);

if ($rezultat = "just what we're looking for")
 {

	hire_developer();
	reward($recommended_by);
   }

//Recomand sa nu schimbati linia de cod de mai jos, mai bine lasati deschisa conexiunea.
//mysql_close($misiune);

Dacă tocmai nu aţi priceput nimic, nu-i o problemă: nici nu trebuie! Mergeţi însă la un prieten care ştie PHP şi spuneţi-i să corecteze toate prostiile din codul de mai sus.

Dacă reuşeşte, e numai bun să vă aducă bani: Barandi Solutions caută un PHP developer şi oferă 100 de dolari recompensă celui care recomandă omul care va fi angajat. Îl tăguiţi voi pe om pe pagina de Facebook, îl convingeţi să-şi trimită CV-ul, iar dacă e ales, amândoi luaţi bani. Plus că vă rămâne dator cu o bere din primul salariu.

Detalii la Marian Hurducaş, care este de vină.

Angajări în vremea crizei

{xtypo_code}Numărul firmelor din România care vor să angajeze manageri a scăzut la jumătate.
Numărul firmelor din România care vor să angajeze, în perioada ianuarie-martie, specialişti şi manageri a scăzut la mai mult de jumătate faţă de intervalul octombrie-decembrie 2008, când ponderea a crescut cu 7 puncte procentuale, la 54%, faţă de trimestrul trei.{/xtypo_code}

– Mediafax, 28 ianuarie

Am avut ocazia să intervievez, recent, doi oameni care urmăreau să obţină o poziţie managerială (n-are legătură cu presa). Ambii tineri, bine pregătiţi, cu experienţă.

Surprinzător a fost să aflu de la colegii care au intervievat candidaţii care nu ajunseseră până în fazele finale ale selecţiei că printre cei care s-au prezentat au fost directorul unei mari întreprinderi cu capital de stat, un alt director dintr-o multinaţională şi un director economic dintr-o a treia mare companie, plus o doamnă, la rândul ei cu funcţie de conducere, care nu şi-a mai găsit postul când s-a întors la firmă din concediu de maternitate, deşi asta e ilegal.

S-au plictisit managerii de actualele joburi, sau pur şi simplu perioada de creştere din ultimii ani a creat prea mulţi şefi la câţi subalterni mai sunt?