Ţara asta mai are oameni în ea

Astăzi pot scrie un singur lucru. Că e foarte important să participăm la un vot inutil şi stupid, pe care nu l-am dorit şi care n-are nici un rost.

Dar dacă nu votăm, le arătăm că îşi pot face de cap şi că nimeni nu îi controlează. Indiferent dacă sunteţi pro sau contra demiterii, şi cu atât mai mult dacă nici măcar nu vă pasă, mergeţi la vot. Dacă vă e tot una ce iese, anulaţi-vă buletinul şi scrieţi trăznăi pe el. Folosiţi-l pe post de scrisoare către politicieni.

Ca să nu mă repet, îmi permit, în premieră, să dau în reluare ce am scris la începutul campaniei electorale. Astea sunt argumentele mele pentru a vota. Pur şi simplu îmi place să le arăt că ţara asta mai are oameni în ea.

În 19 mai, preşedintele României va fi demis sau păstrat în funcţie INDIFERENT de numărul românilor care vor merge la urne. Decizia a aparţinut Curţii Constituţionale, care permite acum oficial ca soarta tuturor să depindă de un număr oricât de mic de voturi.

Dacă eşti blazat sau nu mai ai chef să auzi de politică, acest text e în special pentru tine. Pentru că dacă nu mergi la vot, vei face exact ce vor ei: îi vei lăsa în pace, să-şi vadă de jocurile lor, în loc de a le arăta că nu sunt singuri şi că cineva, aici jos, îi controlează.

Iar cei care pun interesul politic deasupra binelui tău pe asta se bazează: pe dezinteresul tău, pe faptul că nimeni nu îi va verifica, iar la alegeri vor putea din nou duce mulţimile cu vorba.

Votează DA. Votează NU. Dacă nu te interesează rezultatul, votează YOU SUCK, adică du-te şi anulează-ţi buletinul de vot. Pune ştampila şi pe DA şi pe NU. Sau, mai bine, scrie-le pe buletin exact ceea ce crezi tu despre politică şi politicieni, pentru că acest gen de dedicaţii au şanse mari să ajungă prin ziare, via preşedinţii secţiilor de votare.

Dacă nu eşti de acord cu ce a făcut Traian Băsescu, nu permite indiferenţei celorlalţi să îl lase în funcţie. Dacă eşti un susţinător al preşedintelui suspendat, nu uita că poate fi demis cu un număr foarte mic de voturi, mulţumită manevrelor contestate ale Parlamentului.
 Orice ar fi, orice ai alege, du-te la vot! Arată-le celor care se bazează pe indiferenţa noastră că nu sunt singuri în ţara asta. Adu-le aminte că şi noi avem priorităţi, care nu seamănă, de data asta, cu ale lor.

În 19 mai nu voi fi în România, dar acolo unde voi merge, voi vota, şi îmi voi folosi legitimaţia de presă pentru a mă asigura că şi alţii îşi pot exercita dreptul de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *