Simţul meu civic se opreşte la bordură

Dragă domnule primar (serus, ştiu că nu ne-am văzut de mult, da’  sunt sigur că ai avut de lucru),

Te anunţ pe această cale că măturătorii tăi „manuali şi mecanizaţi” vor trebui să-mi ocolească maşina când fac curăţenia la bordura, pentru că refuz să „dau dovadă de simţ civic” şi să o mut, ca să poată intra cu periuţa în rigole şi sub hatchback-ul meu.

Nu de alta, dar acu’ vreo doi ani, când m-ai rugat (tot aşa) să mut maşina de la bordură, ca să poată lopătarii strânge zăpada, poliţiştii comunitari ai lu’ matale mi-au dat amendă pentru că am lăsat-o pe trotuar (din care ocupa 40%, că avem trotuare largi, de puteau trei mame cu gemeni să-şi plimbe căruciorul pe lângă). Ştiu, e cam stupid să iei amendă că pui maşina pe trotuar când ai abonament de parcare pe stradă şi fix Primăria te roagă s-o muţi. Şi mai stupid e să cred că vreo instituţie publică de la noi a scăpat de schizofrenie sau, în termeni nemedicali, că ştie stânga ce face dreapta.

Sigur, aş putea să mut maşina în alt cartier… dar stai, că nici acolo nu sunt locuri de parcare şi, vorba aia, la mine acasă plătesc. Eventual, mă poţi chema la o bere fără alcool când mai trimiţi băieţii la curăţenie şi promit că vin cu motoru’.

Deocamdată, sâmbătă, furtunarul care făcea curăţenia la bordură a fost nevoit să ocolească două maşini. A mea era aia murdară de tot. Data viitoare, cred că îi dau 5 lei să-i tragă un jet.

Da’ hai că o ieşit fain curăţenia, păcat că (i-auzi surpriză!) mizeria o rămas

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *