O declarație rușinoasă despre pista aeroportului

Când avioanele aterizează la Cluj, însoțitorii de bord ar putea face următorul anunț: „Doamnelor și domnilor, am aterizat pe Aeroportul Consiliul Județean Cluj, destinația noastră!”. Pe clădirea aeroportului, de ambele părți, denumirea „Consiliul Județean Cluj” este scrisă la fel de mare ca denumirea aeroportului, să știm al cui e meritul că avem terminale noi.

Îmi amintesc și de o reclamă, un billboard gigantic, cu fața domnului președinte CJ Alin Tișe, în timpul ultimei campanii electorale – o plasare plătită, probabil, dar deloc întâmplătoare. Fața lui Alin Tișe decora, la lansare, și site-ul noului muzeu stadion Cluj Arena.

Dacă nu știați, până și muzeele reale din subordinea CJ Cluj sunt obligate să menționeze această subordonare în toate materialele și comunicatele pe care le dau: „Muzeul X, instituţie aflată în subordinea administrativă a Consiliului Judeţean Cluj…”.

Din nou, este important să știm cine dă banul. Dar răspunderea cine o poartă, după atâta laudă?

Zilele astea e vorbă să mai dăm 10 milioane de euro din bani publici, pentru că pista prelungită a aeroportului se va ciocni de centura Clujului. O problemă semnalată la vremea ei. Ce zice acum domnul Alin Tișe?

Text din Monitorul de Cluj de azi (sublinierile îmi aparțin):

[quote style=”bigquote”]Potrivit lui Tișe, traseul pistei de 3.500 de metri a fost aprobat înainte de anul 2008, înainte ca el să fie președintele Consiliului Județean Cluj, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și restul documentațiilor necesare pistei au fost contractate, urmărite și gestionate în mod direct de către Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, iar gestionarea centurii de ocolire (…) s-a făcut de către Ministerul Transporturilor.[/quote]

Acum că avem o problemă, brusc, Alin Tișe nu a fost implicat! Pasează răspunderea cu o naturalețe născută din experiența politică.

Credeți că uităm cine s-a lăudat cu super-proiectul aeroportului? Credeți că uităm ce partid era la Guvernare, cine trebuia să decidă la Ministerul Transporturilor?

Nice try, mr. Tișe. Dar nu suntem toți la fel de păliți în aripă.

Doamnelor și domnilor, bun-venit la destinația noastră, aeroportul Consiliul Județean. Temperatura locală este minus 10 milioane de euro. Sperăm că veți mai vota cu noi!

 

Un comentariu la “O declarație rușinoasă despre pista aeroportului”

  1. Da,
    Si pe stadionul vechi scria tot Consiliul Judetean Cluj (si atat) de parca acolo le era sediul.
    Imi aduce aminte de o gluma de-a lui Chris Rock, in care vorbea de „taking credit for things YOU’RE SUPPOSED to do”.
    E Consiliul Judetean in concurs cu alte departamente pentru cine are in administrare mai multe institutii? E normal ca Consiliul Judetean sa amenajeze parcurile, institutiile publice, etc, fara sa-si scrie numele de parca ar fi facut ceva deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *