La colecţionat de triste figuri

Permiteţi-mi să întrerup această pauză de blog cu un regret: probabil că, la fel ca mine, aţi ratat evenimentul monden al lui 2010. A fost botezată o fetiţă, care n-are nicio vină în povestea noastră, dar a cărei viaţă va fi determinată de faptul că e fiica doamnei Formaţia, care e fiica lui Bercea Mondialu’, care mai are un băiat pe nume Televizor, care are un frate botezat Judecător…

Într-o ţară normală, acest eveniment ar fi avut parte de o amplă mediatizare cel mult la ei în curte. Cum însă la eveniment a fost prezent, printre Rozalinde, Mercedese şi Paravioane, domnul Mircea Băsescu, fratele preşedintelui în exerciţiu, botezul a fost împroşcat în toată presa şi a făcut băltoace de comentarii.

Mondialu’ în chestiune are, de altfel, colecţie de politicieni. S-a mai cumetrit şi cu Meleşcanu, şi cu o doamnă magistrat pe nume Huza (naşa lui Judecător, dacă bine-nţeleg!). Din păcate, nici nu ne mai miră prea tare că personaje ale căror funcţii presupun o demnitate publică se transformă într-un fel de „spălătoria Nufărul pentru dubioşi”. Orice borfaş şi-ar dori de partea lui un judecător mare şi vreo doi politicieni, că ăştia se mai schimbă.

Englezii au o expresie perfectă, care să descrie relaţia între omul cu bani şi personajele pe care le acaparează în acest fel: he’s my bitch. Când posesorul unui buzunar încăpător bagă mâna în pantaloni după portofel, politicianul român începe să dea din coadă cu faţa lăţită de fericire. Bercea şi alde interlopus rex colecţionează politicieni pur şi simplu pentru că ăştia din urmă sunt de vânzare, iar el şi-i permite. E doar o chestiune de „cât”, nu de „dacă”. Iar ţinuta, eleganţa şi demnitatea (măcar cea personală) n-au fost până acum marea problemă a aleşilor noştri.

4 comentarii la “La colecţionat de triste figuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *