Jocul de-a moţiunea

Începând de anul acesta, declar oficial 1 iunie drept Ziua Minţii Copiilor. Asta înseamnă că ăia micii pot în continuare să se bucure, că la ei e normal, iar noi putem să căpătăm crampe de atâta râs din cauza ălor mari, care nu vor nicicum să priceapă ce-i aia adult şi cum se poartă el de responsabil.


De exemplu, de 1 iunie or vrut unii să introducă o moţiune sub centură în Parlament. La adresa Guvernului. Din care făceau parte până de curând. Vorbim desigur de PD, care pare să fi uitat că a fost aliatul de mare nădejde al PNL, iar acuma strigă din rărunchi: "Guvernul Tăriceanu trebuie să plece". Sunt curios, când spunem de bătrâni că "dau în mintea copiilor", ne referim şi la amnezii? De ce n-au făcut o moţiune mai sinceră, gen "Guvernul PD trebuie să venim"?


Problema moţiunii este că i-a pus piedică domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, cunoscut la mine în cap şi drept "mopsul lui Tăriceanu". Carele a refuzat să înregistreze moţiunea, pe motiv că a primit un belet de la unul din semnatari, care îşi retrăsese semnătura. Sau mă rog, fost semnatar, care îşi retrăsese semnătura printr-o altă scrisoare semnată de pe care nu-şi retrăsese semnătura, 'mnezo-i mai pricepe. Tare bine e să fii Parlamentar. Adică eu semnez un contract cu tine, da-mi retrag semnătura că aşa îmi vine mie? Păi aş freca parchetul în instanţă câţiva ani. Acuma dacă el îşi retrage semnătura de pe documentul prin care şi-a retras semnătura numai Hrebenciuc le mai descurcă.


Până una alta, cum nu eram prin Parlament în ziua aia, ocupat fiind să-mi plimb pruncul prin parc, am citit cu interes cum retrăgătorul de iscălitură ar fi tot liberal. Carevasăzică, un liberal a semnat iniţial moţiunea cu "Guvernul Tăriceanu trebuie să plece". I-or fi arătat o altă versiune? "Guvernul Tăriceanu trebuie să plece în Tenerife", de exemplu? Sau e îmboirea parlamentarilor atât de mare, că a fost suficient să-i bage moţiunea sub nota de plată de la bufet?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *