Io zic să nu scădem materia şcolară pentru ungurii care nu ştiu româneşte

Am primit azi un comunicat aşa de frumos, că ar merita inclus la lecţiile de „Aşa nu” de pe blogul colegei Raluca Crişan. Vi-l ofer în toată splendoarea lui:

[success_box]

Se preconizeazăscăderea materiei școlare

Uniunea Liceenilor Maghiari a ascultat mulțumit declarația Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu prin care tratează ca o posibilitate soluția de a reduce numărul orelor prin revizuirea și scăderea volumul materiilor, propusă de ULM la problema de supraîncărcare a elevilor.

“Trebuie să aerisim fiecare disciplină, să esenţializăm. Fiecare disciplină va fi redimensionată.” a declarat Doamna Ministru al Educației în exclusivitate pentru Realitate TV.

Astfel efortul tinerilor de a-şi face auzit părerea nu a fost degeaba!  Primul pas s-a văzut,  reprezentanții de specialitate a guvernului au ascultat de această dată prorpunerea elevilor.  Se saluta deschiderea, deoarece problema este comună, soluția este benefică tuturor.

Uniuniea Liceenilor Maghiari susține părerea că soluția pentru rezolvarea problemei supraîncărcării elevilor, este reducerea numărului de ore,  prin revizuirea volumului de materie predată-insusită-evaluată.

Birou de presă
ULM
27 mai 2009

[/success_box]

Dacă acuma spun că tinerii maghiari ar trebui totuşi să înveţe româneşte, sunt un porc şovin? Dacă îi trimit pe liceenii ăştia la o şcoală ca lumea, nu în paginile ziarului, sunt un arogant? Sper să-şi aerisească tinerii manualul de gramatică şi apoi poate că Uniunea Liceenilor Maghiari va fi şi mai mulţumit.

4 comentarii la “Io zic să nu scădem materia şcolară pentru ungurii care nu ştiu româneşte”

 1. eu sunt de parere ca ar trebui sa te bucuri ca nu l-au trimis in maghiara si s-au chinuit sa il scrie asa cum au putut. incercarea moarte n-are. poate din a doua le iese mai bine 🙂

 2. cand vad cum se exprima pe tema EDUCATIEI, zicand ca invata prea mult, mai ca-mi ies niste fire albe (verzi, rosii…)

  nu mi se pare ok ca niste liceeni sa vorbeasca asa romaneste, indiferent ce identitate tre sa-si apere in fata invadatorilor barbari.

 3. poti sa le dai si 24de ore de gramatica pe saptamana…in harghita si covasna nu invata sa vorbeasca oricum..invata lectia si cam atat
  abia cand ajung in afara regiunii incep sa realizeze ca media 9la romana inseamna 0 si ca sant pe „nicari” invata de nevoie la facultate:cluj , tg. mures sau unde o fi aia;)

 4. notele din scoala n-au, oricum, multa legatura cu realitatea.

  dar e in interesul nostru sa invete romana, pentru ca altfel favorizam „enclavizarea” lor in zona si lipsa de integrare tot de aici porneste (vezi cazul, cu alte coordonate, al Belgiei, dar unde lipsa unei identitati comune rupe tara in doua in toate modurile in afara de cel legal).

  asa ca va trebui sa gasim o metoda de a invata romana niste cetateni romani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *