Eu nu mai dau prioritate pietonilor!

Pentru a treia oară de când am carnet, o să-mi repar mașina pe banii altora. Ce să le fac, dacă nu se pot abține?

 

Prima dată am învățat ce bune sunt Daciile. Un taximetrist, mare vitezoman cu Matiz, a vrut să depășească tramvaiul pe dreapta. Fiind însă pe o porțiune mai îngustă de stradă, nu a reușit și s-a înfipt în portbagajul primei mele mașini, o Dacie Break model 1996, care avea probabil bara spate din titaniu.

El s-a ales cu motorul înfipt în radiator. Eu, care aveam în portbagaj toată băutura pentru revelion, m-am ales cu bara spate un pic înfundată și șampania intactă. Bara s-a rezolvat cu ciocanul, șampania cu tot clanul.

 

A doua oară am învățat că ai probleme dacă nu ești atent la femei. Făceam stânga în Mărăști pe lângă biserica Sf. Petru și Pavel. Eu am oprit să las o domniță să traverseze pe zebră, dar șoferul din spate a crezut probabil că poate trece cu mașina lui prin a mea.

Nu a putut, deci am trecut cu RCA-ul pe la Poliție.

 

A treia oară m-am prins că orașul ăsta e un sat. Trecere de pietoni în Mărăști. O cucoană grăbită se aruncă pe trecere. Frânez și o las să meargă, spre nemulțumirea celui din spate, care se înfige cu entuziasm în mult încercatul meu portbagaj.

Mă dau jos din mașină, mă uit ce-a pățit a mea, mă uit ce-a pățit al lui, mă uit la șofer să văd cu ce specie am de-a face. Se dă omul jos din mașină, se scarmănă un pic la creștet și mă întreabă:

– Auzi, tu nu ești cumva băiatul lui Sanda?

 

Azi avem întâlnire la constatări, să mai schimbăm povești de familie. Până atunci, recomand pietonilor să stea naibii acasă. M-am săturat să le dau prioritate!

2 comentarii la “Eu nu mai dau prioritate pietonilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *