Emil Boc se pricepe la căzături. Ce facem cu România?

La cald, după exilarea celui ce-a fost prim-ministru de la Cluj

În Răchiţele, satul părinţilor lui Emil Boc, sătenii au o glumă atunci când îi întrebi unde stă familia liderului PDL. Te trimit spre uliţa potrivită, dar îţi spun că familia Boc stă la casa unde este pe uşă un semn cu „atenţie, câine rău!”. Câte case de la ţară aţi văzut să aibă un asemenea semn? Bineînţeles, niciuna. Pe poarta părinţilor lui Emil Boc e un poster electoral portocaliu cu Emil Boc.

Câinii pot fi dresaţi, dacă procesul începe de timpuriu; iar faptul că Emil Boc a fost perceput ca răspunzând perfect la comenzile de la Cotroceni îi va dăuna mai mult decât faptul că tocmai ce-a devenit primul şef de guvern post-revoluţionar mazilit printr-o moţiune de cenzură. Ghinionul lui Boc de astăzi a fost că niciun partid aşa-zis de opoziţie nu mai putea găsi vreo scuză pentru a-l susţine, după evenimentele şi declaraţiile din ultimele zile. În mai puţin de 30 de minute de când scriu acest text, Traian Băsescu este aşteptat să facă o declaraţie de presă. Sunt convins că parlamentarii care au votat moţiunea vor fi acuzaţi că aruncă ţara în haos în plină criză.

Şi Traian Băsescu are ghinion: pentru că e în ultimele şase luni de mandat, nu poate dizolva Parlamentul. Altfel spus, e simplu: dacă nu reuşeşte numirea unui premier capabil să formeze Guvernul, vom fi în plin blocaj. Rămâne de căzut văzut dacă îşi va abandona căţelul de pluş, lăsându-l să devină vagabond. În locul lui, aş anunţa că noul Guvern trebuie format de Emil Boc. Ar fi în stilul încăpăţânării cotroceniste…

P.S. Emil Boc se descurcă foarte bine să-şi revină după ce trage câte o trântă. La nivel naţional, aşa a devenit cunoscut – plonjând pe lângă podea în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Tot PSD a fost de vină pentru căzătura lui Boc: Ecaterina Andronescu s-a plasat prea la dreapta, el a încercat să o ocolească şi s-a trezit cu vreo doi metri mai jos.

După publicitate, Emil Boc a continuat senin emisiunea, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Credeţi că şi-a pierdut harul?

5 comentarii la “Emil Boc se pricepe la căzături. Ce facem cu România?”

 1. Vremea sau vremurile?

  Uneori ma gandesc ca asta vor: sa ne saturam, sa nu le mai dam importanta, sa nu-i mai urmareasca nimeni si sa poata face ce vor. Prefer sa nu le dau satisfactie.

 2. Pe mine ma surprinde cat de putin apreciem noi romanii doua lucruri considerate esentiale in sistemul de valori european: siguranta si loialitatea.
  Cazatura fizica a lui Emil Boc de pe o scena prost facuta si neasigurata nu a starnit nici macar un comentariu la adresa celor care din nepricepere (fiindca nu cred ca a fost vorba de altceva) au produs un accident si ar fi trebuit sa raspunda pentru el. Intr-o tara civilizata ar fi fost cel putin amendati. Marlania noastra traditionala a gasit de cuviita sa se amuze si sa dea „filmuletul”.
  I se reproseaza asadar lui Emil Boc ca primeste ordine de la Cotroceni, ca este o „holograma”, etc., in fundctie de inversunarea angajamentului politic si de manierele comentatorului. Oare faptul ca Emil Boc, care a facut cariera sub sefia lui Traian Basescu i-a ramas loial in continuare si nu a cautat „solutii imorale” (termenul nu-mi apartine si stiti cand si in legatura cu cine a fost folosit) trebuie numaidecat condamnat, in loc sa fie apreciat?
  Oare tradarea, comportamentul duplicitar, „jocurile la mai multe capete” sunt singurele „vituti” pe care le apreciem, iar oamenii loiali trebuie dispretuiti? Daca raspunsul este da, daca lipsa de caracter este dovada ca ai personalitate iar caracterul demonstreaza absenta acestei insusiri, nu ma mai mir ca suntem acolo unde suntem si ca vom zabovi mult la coada UE, fiind „cel mai exotic membru al uniunii sau cel mai rasunator esec al extinderii ei” (Andrei Plesu)

 3. SENZATIONAL! EXCLUSIV! Mai ceva ca la OTV!

  Tocmai am aflat de la prietenii si apromiatii mei care lucreaza la stat (bugetari) ca sefii lor ii obliga sa mearga la marsuri, mitinguri PDL. Socul continua! Se fac liste cu cine se suie in autocare si se duce la mitinguri si cu cine nu. Cei care nu se duc, urmand sa fie dati afara de la servici daca iese iar dictatorul betiv Basescu! Credeti ca nu e ceva chiar asa de socant?

  Avem vesti si mai proaste pentru voi. Deja se discuta despre varianta de a face poza la vot cu telefonul pentru a dovedi ca au votat cu Basescu! Nu stim daca se va pune in practica aceasta metota monstruasa la nivel national, dar cu siguranta se va pune in practica prin zonele rurale. Am auzit chiar si oameni vaitandu-se ca au fost amenintati ca nu vor mai primi ajutoare sociale daca nu se duc la mitingurile lui Basescu!

  What The FUCK??? ROMANIA TREZESTE-TE!!! Nu ne intreba pe noi cu cine sa votezi, ca toti in principiu sunt toti LA FEL! Haideti fratilor ce naiba suntem chiar asa o natie de mamaligi? Daca moldovenii au fost la revolutie in Chisinau, de ce nu ar putea si romanii sa mearga la revolutie in Bucuresti? Hai la revolutie pe 14 Noiembrie 2009 in Bucuresti! “Revolutia” va fi organizata de PRM!

  ShareThis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *