Dovada că Poliția n-a învățat nimic

După ce doi polițiști au accidentat o femeie pe trecerea de pietoni, poliția continuă să ascundă asemenea cazuri, iar polițiștii care își fac treaba corect sunt hărțuiți de șefii lor.

De la început: acum 10 zile, vă povesteam cum o prietenă a văzut un polițist, aflat la volan, accidentând o femeie care trecea regulamentar. În mașină se mai afla încă un polițist, chiar șeful interimar de la Rutieră, Crișan Ambrozie. Niciunul dintre ei nu a reacționat cum ne-am aștepta nu doar de la oameni ai legii, ci de la oameni normali: să anunțe accidentul, să ducă victima la spital, să își asume răspunderea.

Ulterior, Poliția a anunțat că între mașină și pieton nu a existat de fapt impact. Chiar victima a declarat că „s-a împiedicat în fața mașinii de poliție”. Am fost sceptic și bine am făcut. Știri de Cluj a publicat dovada faptului că polițiștii au mințit. La fel și victima, dar pe ea aș prefera să nu o judec. I-au ajuns loviturile.

Ce au spus polițiștii:

[quote author=”Purtătorul de cuvânt IPJ Cluj, Anca Purdea” style=”bigquote red”]„În timpul traversării, pietonul s-a împiedicat, deplasarea fiind efectuată în alergare şi a căzut pe trecere. Fiind audiat ulterior, pietonul a declarat că nu a existat niciun impact între autoturism şi el, motivând că s-a împiedicat, grăbindu-se să ajungă în staţia de autobuz.[/quote]

Ce vedem în imaginile surprinse de camerele de supraveghere (click pe poză pentru mai multe):


Un incident nefericit, din care mă bucur că femeia a scăpat cu bine.

A învățat însă Poliția ceva?

Citesc azi: un alt șef din poliție care a făcut același lucru – nu a dat prioritate unui pieton pe trecere – hărțuiește un polițist care a încercat să își facă treaba corect și să îl oprească în trafic (sursa e aici). Din fericire, nu a fost lovit nimeni. De data asta.

În viitor, dacă vedeți o mașină de poliție sau un polițist la volan, e bine să vă feriți. La Cluj, legea nu e la fel și pentru cei care trebuie să o aplice.

Un comentariu la “Dovada că Poliția n-a învățat nimic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *