Din nou: mulţumesc, UE!

Momentul în care n-am mai putut fi penalizaţi de Uniunea Europeană s-a văzut clar. Odată ce clauza de salvgardare a „expirat”, parlamentarii de noi aleşi au crezut că pot să-şi facă de cap. Şi-uite aşa a fost dezintegrată Agenţia Naţională de Integritate. A fost nevoie de un nou raport al Uniunii Europene despre România ca Băsescu să-şi scoată capul din pupa şi să îşi dea seama că nu e în regulă ce se întâmplă la el pe punte.

„Raportul constată că noua Lege ANI ‘submineaza grav procesul verificării, sancţionării şi confiscării bunurilor nejustificate’. Formularea Comisiei Europene mi se pare extrem de dură dar pe bună dreptate”, a spus Băsescu acum câteva minute.

Pe el, pot doar să-l felicit că a descoperit apa caldă. Pentru Uniunea Europeană – din nou, mulţumiri. Pentru că dacă nu trebuia să le supunem regulilor ei idioate care reglementează curbura castraveţilor, nu aveam nicio şansă ca ai noştri să facă, de capul lor, umbra de reformă care s-a făcut.

Sistemul de justiţie din România a fost ocolit, temeinic, de toate încercările de schimbare radicală. Nu mai cred nicio clipă, luând în calcul şi ultimele decizii ale Curţii Constituţionale, că se mai poate schimba ceva din interior. Cel puţin, nu fără mai multe şi mai dure atenţionări din afară. Prin urmare, din nou, să mulţumim Uniunii Europene, în simpla calitate de organism care poate pune presiune pe politicienii noştri aşa cum, din păcate, societatea civilă nu poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *