Cum să NU-ţi depui CV-ul la Habitat Cluj

Habitat for Humanity Cluj caută un director executiv atât de fain, încât casele să se construiască singure, din pur entuazism. Pentru că toţi ştim să scriem în CV-uri că suntem lideri înnăscuţi dar şi oameni de echipă, originali şi creativi dar în acelaşi timp minuţioşi şi organizaţi, vreau să vă fac viaţa mai uşoară şi să vă zic prin ce am trecut la selecţiile de acum ani.

 

Nu îţi depune CV-ul dacă nu ştii limba engleză. E la modă acum să se ceară limbi străine şi la alimentara din colţ, dar la noi chiar se folosesc. Avem voluntari care vin din întreaga lume să ridice case şi nu am vrea să-i doară mâinile de la vorbit gimnastică. Motiv pentru care o parte din interviu este în engleză – spre suprinderea unui fost şef de unitate militară, selectat printre „finalişti” cu ani în urmă, care la interviu a reuşit să zică „yes” şi respectiv „i like yes yes Habitat”.

Nu îţi depune CV-ul dacă nu ştii măcar în mare ce face Habitat. Cele mai faine scrisori de intenţie primite data trecută erau cele care se încheiau glorios cu ceva gen „Prin urmare, sunt convins că sunt omul ideal pentru compania dumneavoastră şi că o voi putea conduce spre profit”. Habitat, fiind ONG şi nu companie, nu are şi nu vrea să aibă profit. Faci o impresie minunată dacă îmi spui că nu ştii unde vii.

Nu ne dorim nici oameni care… dar mai bine las faptele să vorbească. Unul din candidaţi, fost şef de mare cooperativă socialistă, a reuşit să intre la interviu, iar apoi a răspuns la mobil, rugând onor comisia să-l aştepte puţin. A vorbit vreo 2 minute şi apoi a sunat el, că avea de rezolvat un business. Ulterior, şi-a cerut scuze, zicând că îl rugase ceva o femeie „şi ştiţi femeile cum sunt, n-au răbdare şi nu poţi lucra normal cu ele”. La momentul respectiv, în comisie erau doar doamne. A luat puncte pentru sinceritate!

 

Am lucrat până acum cu oameni foarte buni, atât de buni încât Habitat a fost pentru ei o rampă pe un drum ascendent. Căutăm din nou un om fain şi responsabil, care să lucreze împreună cu Consiliul Director (format din voluntari) şi cu echipa din birouri şi şantier (angajaţi) la îndeplinirea obiectivelor organizaţiei; un om cu care să îţi placă să lucrezi şi căruia (sau căreia) să îi pese de oamenii cu venituri mici, care fără Habitat for Humanity nu ar avea niciodată casă.

Anunţul oficial aici, iar CV-urile le aşteptăm la info [a t ] habitatcluj.ro. Ne vedem la interviu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *