Cum chemi taxi în Cluj printr-o aplicație de smartphone

clever-taxiÎmi doream de mult să pot chema un taxi fără să vorbesc la telefon. Scenariul sună așa: ești într-un locaș de cultură, urlă boxele, tu urli la dispeceră că vrei un taxi, aia nu pricepe adresa, tu nu înțelegi ce mașină vine și când ajunge, haos!

Mă gândeam ce bine ar fi să pot comanda prin SMS, dar acum e și mai simplu: se rezolvă cu o aplicație de smartphone care există din octombrie 2012. Nu auzisem de ea, deci dacă sunteți în aceeași situație v-o recomand. Din Cluj, singura firmă înscrisă în sistem e Nova Taxi, dar și restul companiilor apar listate cu numere de telefon, să le aveți la îndemână dacă-i bai.

Aplicația se cheamă Clever Taxi și face mai mult decât să dea comanda. După setup-ul inițial, în care vă confirmați numărul de telefon și, dacă vreți, creați o agendă de adrese frecvente, aplicația vă arată adresa cea mai apropiată, ca să nu tot introduceți datele. Nu știți unde sunteți? (nu râdeți, că se-ntâmplă!) Arătați cu degetul pe hartă și taxiul vine acolo.

După ce dați comanda, vedeți live pe telefon unde este mașina care vine să vă ia. Când taxiul ajunge, veți primi un SMS care vă anunță asta, ca să ieșiți când e mașina afară și nu să o așteptați la minus 13 grade.

Dacă vă place ideea, descărcați Clever Taxi din Google Play (fostul market). E gratis. Cursa e pe bani 🙂

7 comentarii la “Cum chemi taxi în Cluj printr-o aplicație de smartphone”

    1. Mi-am instalat aplicatie, testez zilele astea. Deocamdata vad ca nu pot plati cu card. Astept sa functioneze, m-ar scapa de taximetristii fara rest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *