Am descoperit dragostea şi moartea pe acelaşi acoperiş

voy_a_explotarPlay. Fericirea poate fi muzica ascultată la căşti duble. Câteva tăieturi, firele a două perechi de căşti se îmbină spre acelaşi capăt, banda izolantă le uneşte. Pentru totdeauna. Solid ca un pact între doi adolescenţi evadaţi, care descoperă libertatea şi dragostea într-o aventură pe acoperiş.

Play. Şi nu mai e o joacă. Sunt la limită, depăşiţi de intensitatea propriilor trăiri. Îi vezi, e  prea mult dor de fugă în ei, îi vezi, nici ei nu ştiu de ce vor să fugă, de cine se feresc, de unde evadează, de ce se întorc pe acelaşi acoperiş.

Îi vezi că sunt fericiţi, cuibăriţi sub aceeaşi pânză, cu fire care îi leagă la acelaşi radio. Dar mai sunt 15 minute din film şi ştii că ei trebuie să moară, pentru că e un film bun. Şi pentru plăcerea ta de cinefil, ei, care nu mai sunt personaje, nu pot primi happy-end-ul care ar banaliza filmul şi povestea.

Click pe play, ia-ţi căştile şi bucură-te de ultimele clipe de lumină şi muzică. Click pe trăgaci, apoi, ca filmul să se termine aşa cum trebuie.

Ieşi de la cinema, s-a mai dus o zi de TIFF, ai un mesaj pe telefon. Citeşti, zâmbeşti, până la maşină plouă, şi cui îi pasă că plouă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *