Virale orfane. Mihai a devenit istorie, iar Velichi a fost ucis

Nici viralul nu mai e ce-a fost: mai nou, orice meme e o reclamă. Dar mai sunt câteva cazuri rare de lucruri pe care le vedem în spaţiul public şi care se răspândesc pe căi de nimeni ştiute, povestindu-ne de dragoste şi moarte. De exemplu, poţi să fii gaga de iubire şi Clujul e genul de oraş care îţi va găzdui mesajul. De anul trecut şi până azi tot nu am aflat cine sunt Nom şi Non!

O altă dramă în iubire, sex şi groază cutremură zilele astea reţelele de telefonie mobilă din România. Mi-a scris cineva de la 0733-593-756 aşa:

[quote style=”boxed”]”Mihai a devenit istorie de acum 5 min, cand putem aranja o intalnire cu bunaciunea de Cosmin? Nu fi rea si mai impartel si cu mine. pupici ana”[/quote]

Cum acelaşi mesaj l-au mai primit Silviu şi The FUA în iunie, iar Răzvan de câteva zile – şi ăştia sunt doar primii găsiţi pe Google! – e clar că cineva răspândeşte toată treaba. Pupici, Ana!

Mie mai rău îmi pare de Velichi. Cum care Velichi? Nu fiţi răi, că a murit săracul, iar Primăria i-a aprobat pomelnicul pe stâlpii de afişaj din Cluj, după cum se vede din poza făcută de mine:

Velichi a fost ucis
Ştampila din dreapta jos înseamnă că afişajul a fost aprobat de Primăria Cluj-Napoca - dacă n-a falsificat-o cineva

Între timp, blogul scris pe afiş a fost şters, dar Google ţine minte. Un student la Teologie din Cluj-Napoca, anul 1, a murit: „Velichi Adrian – Bogdan. La facultate-n primul an. La cea de teologie … A fost batut si ferecat. In doispe zile-a decedat”. S-o fi întâmplat în 2002, dar cineva vrea să ştim acum; poza cu afişele e din 2 iulie 2011, Piaţa Unirii.

Nu ştiu ce o fi în spatele acestor mesaje care se răspândesc în spaţiul public, on şi offline, dar pentru mine e un dram de nostalgie în ele: amintirea unor vremuri în care nu orice răspuns era pe Google.

3 comentarii la “Virale orfane. Mihai a devenit istorie, iar Velichi a fost ucis”

  1. Rog autorul acestui articol sa ma contacteze daca vrea sa afle mai multe. Toata aceasta afisare publica e o porcarie, opera unui om bolnav. E prima data cand aflu despre asta, si ma repugna sa vad cum amintirea unei persoane dragi e tarata prin noroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *