Vă aștept la „Open thinking”, TEDx și ON/OFF 6

În următoarele două săptămâni, am fost invitat ca speaker la trei evenimente deosebite; unul e în premieră, iar celelalte două sunt genul de eveniment la care, până acum, abia așteptam să fiu în public!

conferinta-open-thinking

Dacă sunteți pasionați de tehnologie și, mai ales, de ceea ce tehnologia ne permite să facem, vă aștept joi seara la primul eveniment organizat de Sourcefabric, o organizație non-profit care creează, de aici de la Cluj, aplicații software pentru publishing folosite de jurnaliști din lumea întreagă.

Evenimentul este cheamă A night of open thinking with open organisations in Cluj” și se va centra în jurul conceptului, foarte drag mie, de open-source.

Rolul meu va fi să vorbesc unei audiențe tehnice despre jurnaliști și jurnalism, despre cum putem adapta tehnologia pentru a genera soluții adaptate nevoilor din redacții, care să asigure că media va rămâne o voce puternică în mediul online. Pentru că în acest moment se întâmplă invers: presa se adaptează sistemelor de publishing existente, ceea ce generează pe de o parte erori amuzante, iar pe de altă parte limitează expresivitatea pe care mediul tipărit o oferă.

Dacă ne faceți o vizită la Cluj Hub, veți avea ocazia de a vă întâlni cu reprezentanții Sourcefabric, Open Source Open Mind (OSOM) și Mozilla.

conferinta-tedx-eroilor

Sâmbătă, are loc TEDx Eroilor – iar despre TED nu cred că e cazul să mai spun ceva! Am tot vrut să ajung ca spectator (dar făceau evenimentul tot când eram în concediu :D) iar anul ăsta am avut supriza să descoper că sunt invitat ca speaker… și încă pe o temă foarte dificilă.

De 12 ani, ca voluntar la Habitat for Humanity Cluj, am descoperit puterea enormă a unor gesturi de o generozitate uimitoare: sute de oameni din toată lumea vin la Cluj pentru a construi case pentru familii cu venituri mici și a le da un nou start în viață. Așa că m-am întrebat: am putea avea o economie bazată doar pe voluntariat? Cum ar arăta lumea noastră dacă am scoate banii din ecuație? Nu vin cu o soluție, ci cu o idee, în spiritul TED: Ideas worth sharing.

conferinta-on-off-6

Vineri, 26 aprilie, e timpul să ne reunim în triburi pentru ON/OFF 6 Communities Conference. O serie de evenimente născută la Cluj, „Din on în off”, a ajuns de la o întâlnire la ceas de seară la o conferință de o zi, în organizarea celor doi autori ai blogului TVdece, Alina Crâncău și Dragoș Răzvan.

Tema de anul acesta e una generoasă: comunitățile și nișele de pe internet. Va fi interesant să descoperim cum un mediu care ne-a permis să comunicăm oricând, oriunde, cu oricine, poate în același timp să ne ajute să îi descoperim pe oamenii cu pasiuni comune într-un mod mult mai direct și mai facil decât oricând în istoria omenirii.

Rolul meu va fi să vorbesc despre folosirea comunităților online pentru a genera schimbare socială, adică a implica o comunitate online în schimbările pe care vrem să le vedem în jurul nostru, în lumea „reală”.

 

Sunt trei evenimente de anvergură și mă onorează de faptul că organizatorii s-au gândit că aș avea cu ce să contribui. Sper să le justific încrederea și vă țin la curent cu desfășurarea ostilităților!

3 comentarii la “Vă aștept la „Open thinking”, TEDx și ON/OFF 6”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *