19th Ave New York, NY 95822, USA

Vă aștept la „Open thinking”, TEDx și ON/OFF 6

În următoarele două săptămâni, am fost invitat ca speaker la trei evenimente deosebite; unul e în premieră, iar celelalte două sunt genul de eveniment la care, până acum, abia așteptam să fiu în public!

conferinta-open-thinking

Dacă sunteți pasionați de tehnologie și, mai ales, de ceea ce tehnologia ne permite să facem, vă aștept joi seara la primul eveniment organizat de Sourcefabric, o organizație non-profit care creează, de aici de la Cluj, aplicații software pentru publishing folosite de jurnaliști din lumea întreagă.

Evenimentul este cheamă A night of open thinking with open organisations in Cluj” și se va centra în jurul conceptului, foarte drag mie, de open-source.

Rolul meu va fi să vorbesc unei audiențe tehnice despre jurnaliști și jurnalism, despre cum putem adapta tehnologia pentru a genera soluții adaptate nevoilor din redacții, care să asigure că media va rămâne o voce puternică în mediul online. Pentru că în acest moment se întâmplă invers: presa se adaptează sistemelor de publishing existente, ceea ce generează pe de o parte erori amuzante, iar pe de altă parte limitează expresivitatea pe care mediul tipărit o oferă.

Dacă ne faceți o vizită la Cluj Hub, veți avea ocazia de a vă întâlni cu reprezentanții Sourcefabric, Open Source Open Mind (OSOM) și Mozilla.

conferinta-tedx-eroilor

Sâmbătă, are loc TEDx Eroilor – iar despre TED nu cred că e cazul să mai spun ceva! Am tot vrut să ajung ca spectator (dar făceau evenimentul tot când eram în concediu :D) iar anul ăsta am avut supriza să descoper că sunt invitat ca speaker… și încă pe o temă foarte dificilă.

De 12 ani, ca voluntar la Habitat for Humanity Cluj, am descoperit puterea enormă a unor gesturi de o generozitate uimitoare: sute de oameni din toată lumea vin la Cluj pentru a construi case pentru familii cu venituri mici și a le da un nou start în viață. Așa că m-am întrebat: am putea avea o economie bazată doar pe voluntariat? Cum ar arăta lumea noastră dacă am scoate banii din ecuație? Nu vin cu o soluție, ci cu o idee, în spiritul TED: Ideas worth sharing.

conferinta-on-off-6

Vineri, 26 aprilie, e timpul să ne reunim în triburi pentru ON/OFF 6 Communities Conference. O serie de evenimente născută la Cluj, „Din on în off”, a ajuns de la o întâlnire la ceas de seară la o conferință de o zi, în organizarea celor doi autori ai blogului TVdece, Alina Crâncău și Dragoș Răzvan.

Tema de anul acesta e una generoasă: comunitățile și nișele de pe internet. Va fi interesant să descoperim cum un mediu care ne-a permis să comunicăm oricând, oriunde, cu oricine, poate în același timp să ne ajute să îi descoperim pe oamenii cu pasiuni comune într-un mod mult mai direct și mai facil decât oricând în istoria omenirii.

Rolul meu va fi să vorbesc despre folosirea comunităților online pentru a genera schimbare socială, adică a implica o comunitate online în schimbările pe care vrem să le vedem în jurul nostru, în lumea „reală”.

 

Sunt trei evenimente de anvergură și mă onorează de faptul că organizatorii s-au gândit că aș avea cu ce să contribui. Sper să le justific încrederea și vă țin la curent cu desfășurarea ostilităților!

Related Posts

Comments (3)

Sper să ajung la prezentarea ta. Asta dacă voi putea intra fără rezervare 🙂 Dacă nu, o să-mi povestești tu.

Leave a comment