Un show privat

{xtypo_code}atunci când vedem/auzim pe cineva în public ascultând muzică dată la maxim în căşti (mai rău, cu dopuri), ne gândim că persoana respectivă doreşte să impresioneze. Să ne arate că e neasemuit şi feşăn.
Spre deosebire de cel care ascultă muzică la difuzorul telefonului mobil,
casca albă (îl vom denumi generic astfel pentru că îşi va asorta întotdeauna parada decibelică la o pereche de căşti de firmă) are, în propriii ochi, un aer mai distins (chit că, în esenţă, ambii fac acelaşi lucru – deranjează în mod gratuit): oferă un show privat, adresat doar celor aflaţi în imediata sa apropiere, pentru care e un privilegiu să-l audă.
{/xtypo_code}

{xtypo_code}E interesant că asemenea oameni sar prea uşor peste grija de sine (excesul de decibeli e nociv, dumbasses!) încercând să-şi perie stima de sine (e evident că nu poţi discerne elementele separate care alcătuiesc întregul unei compoziţii muzicale cu volumul dat la maxim; şi-atunci, unde e plăcerea ascultării, de fapt?). {/xtypo_code}

Modern Guilt, de pe un blog care merită citit

2 comentarii la “Un show privat”

  1. depinde ce asculta 😛 eu una am avut si suprize placute in autobuz. adica nu ma asteptam la coldplay pe traseul lui 28 :))

  2. indiferent ce ascultă, nu ţin neapărat să ştiu şi eu ;D

    şi eu aud muzică bună din căştile altora, de obicei!

    (scuze de întârzierea răspunsului, dar eram în plin proces de migrare a siteului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *