Un om mai deştept ca noi toţi

Cum dăm un apel telefonic în reţeaua apropierii? Cine sunt eroinele fără glorie din stirpea petulanţei? Unde găsim complici la săvârşirea dezbinărilor în esenţă? E plină lumea asta de dileme, dar oricât aş încerca să dezleg misterele vieţii şi ale rostului nostru pe pământ, nu o pot face până nu înţeleg ce broboană acidă provoacă strepezeală. Cine sunt râşniţele hulpave care dijmuiesc proviziile gospodarilor? Cât e de larg orizontul sacral pentru renaşterea solară?

Noi, muritorii de rând, nu ştim răspunsul la aceste dileme care, vă asigur, sunt cât se poate de reale.

Dar l-am găsit pe cel mai inteligent român. Este domnul Petre Vasilache, singurul care le poate rezolva pe cele de mai sus dintr-un condei. De fapt, el le-a creat. Domnul Vasilache e membru în Rebus Club „Lumina” – Feteşti şi care a reuşit să includă toate cele de mai sus, şi multe altele, în definiţiile careului „Tribulaţii”, publicat în revista REBUS, nr. 11 (1060), noiembrie 2010.

Mai pot spune doar atât: în copilărie reuşeam să dezleg un rebus, furat de la bunici, pe vremea când n-aveam mesinger şi nici Angry Birds. Acum, pot doar să mă înclin respectuos în faţa unor asemenea definiţii, iar autorului să-i aduc un pios omagiu, cu textul: vă miraţi că nu vă mai cumpără nimeni revistele, băăă?!

LATER EDIT: El este, cel de la microfon, o personalitate a lumii rebusistice care s-a asigurat că de-acuma fac sudoku. Să trăiască dom Vasilache!

3 comentarii la “Un om mai deştept ca noi toţi”

    1. În numele Sfântului Sudoku, spune-i să nu mai scrie definiţii de-alea că înţepenim cu rebusul în mână :))

      A, şi la mulţi ani de Sf. Alexandru 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *