Ultimele două zile pentru 2%

Joi şi vineri sunt ultimele două zile în care mai puteţi depune în termen declaraţiile de venit obligatorii pentru oricine are şi drepturi de autor sau venituri din alte surse decât cartea de muncă. Adică aproape toţi jurnaliştii.

Dacă tot trebuie să le depuneţi, nu uitaţi cu un drum să completaţi secţiunea 2%, prin care puteţi trimite o parte din banii datoraţi statului către o organizaţie non-profit în care aveţi încredere. Eu vă recomand Habitat pentru Umanitate Cluj pentru că, după şapte ani de voluntariat acolo, ştiu că banii nu sunt aruncaţi pe fereastră, ci chiar sunt folosiţi cu cap, într-un sistem bine pus la punct, care are ca scop producerea acelei „scântei” care chiar poate schimba viaţa unei familii.

Pe scurt, se construiesc case pentru oameni cu venituri mici, dar nu oricum, ci împreună cu ei. Oamenii lucrează la casa lor şi la ale altora şi se integrează într-un grup, învaţă că pot avea încredere în cei din jur, ajung să îşi găsească locuri de muncă mai bune şi copiii nu li se mai îmbolnăvesc de la frigul şi mizeria în care erau nevoiţi să locuiască înainte de Habitat.

Ca să mai facem un pas către rezolvarea problemei locuinţelor proaste din Cluj e nevoie doar de completat un formular, în următoarele două zile, dacă n-aţi făcut-o încă. Le puteţi găsi cu secţiunea 2% gata completată şi descărca de aici:

Formularul 230 dacă aveţi NUMAI carte de muncă, dar vreţi să ajutaţi;

Formularul 200 dacă aveţi venituri din orice altă sursă (ex. drepturi de autor). Puteţi completa suplimentar şi 230-ul, ca să direcţionaţi şi 2% de acolo. Contează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *