Ţurţurim, Măria-Ta!

F**king stalactită de casă
F**king stalactită de casă

Sunt oameni care dimineaţa îşi beau cafeaua şi plimbă câinele. Io, dimineaţa, mă spăl pe dinţi şi după aia am o nouă activitate, de când s-a mutat Siberia pe Someş: tre să am grijă de ţurţure. Nu vă-necaţi, că vă explic.

Ca toţi românii incapabili să se gestioneze împreună, vecinii şi cu mine avem fiecare centrală termică proprie. Evacuarea minunii se face prin coşuri care sparg elegant faţada blocului în vreo două duzini de locuri plasate ştiinţific, adică total la întâmplare. Problema e că, spre deosebire de toate celelalte coşuri de evacuare, al meu face constant ţurţuri. Şi nu orice ţurţure: în fiecare dimineaţă descopăr o ditai turlă de biserică mai fără clopote, un soi de Tour Eiffel atârnat de evacuare ca liliacul de tavan în peşteră, cum să vă zic, o fucking stalactită de casă. Chestia aia, dacă pică în capul cuiva care trece pe trotuar, îl trage în ţeapă invers.

Aşa că, dimineaţa pe la 6, când nu-i lume afară, io demontez ţurţurele zilei, să nu produc victime pe stradă. Şi de fiecare dată când vin seara acasă, observ deja începutul de ţurţure cu care o să am treabă dimineaţa următoare.

Şi de-aia mi-i ciudă, bre. Că la vecinii mei nu sunt ţurţuri pe coşurile centralelor. Niciodată. Acuma, ori oamenii ăia nu-şi încălzesc apartamentele, bazându-se că îi încălzesc eu prin pereţi (n-ar fi exclus!) ori s-o fi inventat centrala cu dezţurţurizare automată.

Caz în care vreau şi eu, că mâine-poimâine mă trezesc cu Crăiasa Zăpezii la uşă, venită să mă-ntrebe cât costă vibratorul ăla din vitrină.

0 comentarii la “Ţurţurim, Măria-Ta!”

  1. … sa nu cumva sa pleci vreo 2-3 zile de’acasa in perioada asta, ca te trezesti la intoarcere cu randuri de turisti la usa ta, veniti sa viziteze Pestera de pe Horia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *