Tudor Giurgiu şi-a dat demisia

La început, a fost Tăriceanu. Demisionez. Ba nu. Apoi, Băsescu a început să numere cinci minute, iar până acum a ajuns la 0,2. Tudor Giurgiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a făcut invers: acum vreo două săptămâni, susţinea sus şi tare că el nu demisionează.

Astăzi, Tudor Giurgiu a anunţat că demisionează din funcţie şi publică scrisoarea lui către Parlament. Documentul cuprinde afirmaţii extrem de grave pentru şeful serviciului public de televiziune:

  • „Nu cred că mai pot garanta pe viitor independenţa editorială a TVR”
  • „…opoziţie care acum pregăteşte <<exterminarea>> mea”
  • „Mizerabila campanie de presă din partea unor trusturi şi presiunile la care am fost supus în ultima perioadă”

Merită să citiţi scrisoarea respectivă integral (linkul e către un fişier .doc postat pe Hotnews), un document tranşant.

Tudor Giurgiu va mai rămâne în funcţie timp de 30 de zile, perioada legală de preaviz în cazul său. Până la urmă, am anticipat bine acum vreo două săptămâni, când întrebam cine face o televiziune pentru Tudor Giurgiu. Uite că are nevoie.

Vi se pare că în actualul climat politic se va putea face o numire apolitică în funcţia lăsată liberă, credeţi că vor aduce un alt om similar lui Giurgiu? Şi, mai ales, cât credeţi că va mai prezenta Cosmin Prelipceanu JURNALUL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *