TIFFul nostru n-o murit / Doar o țâr s-o hodinit!

Râdeți și vă veseliți: există viață și după închidere! TIFF începe la Cluj proiecțiile gratuite ale celor mai populare filme din festival.

V-am zis doară că, de acuma,  Festivalul Internațional de Film Transilvania nu mai pleacă de la Cluj, că doar are aici casă permanentă. La Casa TIFF, că de ea scriem mai în versuri, mai serios, va avea loc zilnic câte o proiecție a unui film dintre cele care au avut succes la public în festival. În felul ăsta, se rezolvă o mare problemă: că nimeni nu poate, în 10 zile, să vadă sutele de filme selectate.

Programul pentru prima săptămână se axează în principal pe documentare faine tare:

  • Vineri, 15 iunie, 21:30, Love It or Leave It / Italia, îţi place ori pleci. Doi tineri afectaţi de şomaj, care vor să plece din Italia, strâng vreme de şase luni poveştile celor care, ca ei, au decis să plece, dar şi ale celor care vor să rămână
  • Sâmbătă, ora 19:00, The Other Chelsea: A Story from Donetsk / Cealaltă Chelsea: O poveste din Donetsk. Un documentar despre diferenţele dintre bogaţi şi săraci în principala zonă minieră a Ucrainei, un loc ştiut de noi mai mult pentru fotbal
  • Duminică, ora 19: Meet the Fokkens / Gemenele FokkenO poveste savuroasă despre două prostituate gemene, care, la final de carieră, îşi deschid şi bordel, şi sindicat.
  • Luni, ora 19: A Man’s StoryPovestea unui stilist. Filmul ne introduce in viata lui Ozwald Boateng, un designer pentru care intreaga cariera a insemnat si lupta impotriva stereotipurilor din industria modei.
  • Marţi, ora 19: The Minister / Ministrul. Un film politic despre odiseea unui secretar de stat printr-o lume tot mai complexă şi ostilă, drum care începe bulversant, în miez de noapte, în urma unui accident rutier…
  • Miercuri, ora 21:45: Desechos / Faliţii – un film realizat în 18 zile, într-o cameră, cu actori – prieteni ai regizorului, a fost premiat la Festivalul de Film Spaniol din Malaga. O comedie de care am auzit lucruri bune, în care protagonişti sunt doi prieteni care se decid, ca să facă rost de bani, să închirieze… dulapul încastrat în peretele camerei lor şi transformat, la rândul lui, într-o cameră.
  • Joi, ora 19:00: Either way / La răscruce. Film din competitia TIFF 2012 – sau despre prietenii pe care îi cauţi până la capătul lumii şi înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *