Couchsurfing este o comunitate cu un milion de oameni la nivel mondial, care au ceva în comun: îşi deschid casele unor necunoscuţi care vin în oraşul lor şi îi lasă să doarmă pe canapeaua aceea nefolosită pe care cu toţii o avem prin casă. Şi, bineînţeles, este un site prin care atunci când vrei să călătoreşti poţi să mergi în orice oraş din lume şi să nu plăteşti nimic pentru cazare.
Avantajul adevărat este însă că nu eşti izolat de comunitatea locală, nu ajungi într-o cameră de hotel unde să te uiţi în tavan, ci locuieşti cu localnici care îţi pot arăta cele mai faine părţi ale oraşului, deobicei necunoscute sau inaccesibile turiştilor.
Prin Couchsurfing am întâlnit oameni de pe toate continentele şi, dincolo de criterul geografic, am cunoscut unii dintre cei mai faini oameni cu care mi-a fost dat să vorbesc.
Spre bucuria media, şi media „mainstream” a început să acorde atenţie acestui gen de comunitate. La întrebarea „De ce Couchsurfing?” am răspuns astăzi în cadrul unui material amplu publicat de Cristina Pîrvu în Ziua de Cluj:
[quote style=”boxed”]”[Dacă foloseşti Couchsurfing] automat îţi asumi o încredere în oameni, iar cei care vin în casa unui necunoscut până la urmă sunt oameni deschişi la minte şi care vor experienţe noi, nu siguranţa absolută şi banalitatea unei camere de hotel. Am cazat zeci de oameni şi nu am avut niciodată vreo problemă cu ei. E greu de crezut că vine cineva din Franţa ca să îmi fure televizorul”, a adăugat Andrei, care a avut oaspeţi din Franţa, Italia, Belgia, Anglia, Elveţia, Polonia, Statele Unite şi două persoane din România.[/quote]
Vă invit să citiţi şi restul în ZIUA de Cluj… poate ne întâlnim pe couchsurfing.org.