Lui Walter Ghidibaca i-a dispărut oboseala în exclusivitate

Când Walter Ghidibaca s-a întors în România după opt luni de arest în Rusia, am spus că gestul lui de a refuza iniţial contactul cu mass-media şi a amâna conferinţa de presă este, pe undeva, firesc. Oboseala şi starea de tensiune acumulate pot fi înţelese şi e omeneşte să ne închipuim că omul avea alte priorităţi decât a vorbi cu ziariştii, chiar dacă şi el face parte, într-un fel, din breaslă.


M-am înşelat.

Continuă să citești Lui Walter Ghidibaca i-a dispărut oboseala în exclusivitate

S-a întors Ghidibaca, episodul 2: dar a plecat

Tocmai am terminat de vorbit cu nişte oameni foarte, foarte supăraţi, veniţi de pe teren. Motivul? Jurnalistul independent Walter Ghidibaca nu a mai apărut la conferinţa de presă promisă pentru astăzi, la ora 17. Colegul meu Remus spune că explicaţia oficială, dată de mama jurnalistului, este că acesta s-ar simţi rău şi ar fi obosit, de înţeles, într-un fel, după opt luni într-o colonie de muncă rusă. Unde, culmea ironiei, Ghidibaca nu a lucrat, pentru că nu avea drept de muncă în Rusia şi nu îl puteau "folosi" legal…


Păcat însă că jurnaliştii trebuie să alerge după un coleg de-al lor, pentru informaţii. Aseară, asta s-a întâmplat la propriu, pentru că a fost o cursă prin oraş, de citit în postul vechi:

Continuă să citești S-a întors Ghidibaca, episodul 2: dar a plecat