Doamnelor și domnilor, marele TEDx!

Povestea mea de dragoste cu conferințele ideilor bune – TED – începe pe vremea când unul din cei mai buni prieteni ai mei a organizat la Cluj, neoficial, projecTED: o serie de proiecții ale unor filme de la TED, urmate de dezbateri între oamenii care descopereau, pe atunci, un fenomen nou.

Apoi, a devenit oficial, odată cu apariția lui TEDx Clujun eveniment organizat sub licența celor de la TED-ul original. Am participat la TEDx de la prima ediție și de fiecare dată am plecat de acolo cu idei și prieteni noi. Am întâlnit și la TEDx-ul nostru ceea ce vedeam la conferințele globală: oameni inspirați care știu să transmită nu doar informații, ci și energie și poftă de a schimba lumea.

Așa cum poveștile de dragoste pornite la TEDx continuă și astăzi, și conferința în sine merge mai departe: în 2 iunie, avem o nouă ediție a TEDx Cluj. Până acum, se știe că printre vorbitori vor fi: Mihaela Rădulescu & Dani Oțil (că tot ziceam…), Liviu Alexa (jurnalist), Laviniu Lazăr (producător media și iubitor de Cluj) și omul pe care abia aștept să îl cunosc: Lucian Sârb – directorul editorial al Euronews.

Dacă aveți chef să vi se facă chef de idei bune și poftă de viață, poftiți la TEDx. Apropo, vă puteți înscrie cu 50% reducere, dacă sunteți prieten cu tehnologia: găsiți răspândite în Iulius Mall niște QR code-uri care, odată scanate cu telefonul, vă duc pe pagina ce permite înscrierea la jumătate de preț (adică 100 de lei în loc de cei 200 ceruți la înscrierea online).

Mă bucur enorm de amploarea pe care o ia TEDx cu fiecare pas înainte. Sunt tare curios ce pot spune vorbitorii de anul ăsta în spiritul TED și cred că vom avea parte de o ediție cu tone de surprize. Deocamdată însă, atât: la înscrieri!