Abuzul de email, varianta Cărturești Cluj

carturesti

Dragă Librăria Cărturești,

De aproximativ 3 luni de zile încerc să mă dezabonez de la mailurile tale. Nu că nu-mi place să beau un ceai la voi în Iulius sau să găsesc următoarea mea carte preferată printre rafturi, ci pentru că încerc să reduc la minim zgomotele din viața mea și să fac curat – nu doar în inbox. Și spre deosebire de vremea când aveam emisiune zilnică, nu mai am nevoie să găsesc în inbox toată agenda Clujului; caut eu ce vreau.

Din păcate, Cărtureștiul nu mă lasă să mă dezabonez cu vreo opțiune automată de Unsubscribe / Dezabonare, așa cum cer regulile mailingului civilizat de prin anii ’90 încoace. Ci mă obligă să dau un reply cu subiectul „NU” la mailul original, ceea ce e destul de stânjenitor, mai ales când și cunoști expeditorul.

Am făcut-o însă și pe asta.

De trei ori.

În continuare primesc newslettere.

De azi încep să dau SPAM la mesaje, chestie pe care am evitat-o până acum, ca respect pentru un brand și niște oameni buni.

Însă dacă mai trebuie să dau vreun reply la newslettere, subiectul va fi: WHO DO I HAVE TO FUCK TO UNSUBSCRIBE AROUND HERE?

Un cititor.

Spam de la Bişniţ Forum

În faţa unei avalanşe de informaţii mondene, e bine că mai avem şi publicaţii solide, cu subiecte serioase, care tratează teme cu impact major asupra economiei româneşti şi, deci, a vieţilor noastre. Gen.

Un exemplu de succes este Business Forum, o publicaţie a cărei primă pagină e plină de ştiri din domeniu, mai că te-ar face să te abonezi la newsletter, ca să le primeşti pe mail. Sigur, eu nu m-am abonat niciodată, dar asta nu-i împiedică să-mi trimită mailuri, că doar am adresa de mail pe internet, deci e liber la trimis prostii, nu?

A, scuze, la trimis ştiri economice vreau să zic. De exemplu: Oana e însărcinată cu Tudy, cum să faci partenerului un sex oral ameţitor, s-a înjunghiat Gore, Top Playboy, Monica Vlad despre Bote, plus două-trei crime.

Cam astea sunt subiectele economice pe care Business Forum le trimite pe mail. Mark as spam?