Evenimentul Zilei se încarcă

Evenimentul Zilei a folosit o zi de sâmbătă, adică una cu mai puţini vizitatori, pentru a lansa versiunea beta a noului lor site şi a invita cititorii să vină cu idei pentru a o definitiva.


Primele diferenţe între versiuni apar din concepţie: dacă pe cel vechi scrie din start Evenimentul Zilei nr. X, acum nu mai apare în prim-plan conţinutul ediţiei tipărite, ci ştirile de ultimă oră; există o pagină separată cu "ziarul de azi".


Cum tocmai am trecut printr-o (primă) relansare de site, mi-e foarte greu să critic problemele care apar acolo, mai mult decât a spune că nu m-a impresionat defel la aspect, care e totuşi decent, şi nu văd rostul textuleţului care apare între clicuri: "Continutul paginii se incarca. Va rugam asteptati". Dacă am apucat să-l copiez de acolo, înseamnă că stă cam mult. A, da, şi e inutil, când dau clic, mă aştept să aştept să stau se încarce – experienţa de la Sleş îşi spune cuvântul :).

 

Mi-a plăcut în schimb cum colţul din dreapta sus de pe prima pagină se deschide pentru a arăta versiunea beta, într-un stil pe care l-am folosit aici pentru a promova Clujeanul.


Dincolo de defecte sau calităţi, important e că încă un jucător mare – Evenimentul Zilei e pe locul 4 în Trafic.ro/Mass-media şi 9 pe general – începe să diferenţieze tot mai tare printul de online şi să dedice cititorilor de pe internet resurse mai importante. În doi ani, cine n-a făcut asta va constata de ce ar fi trebuit să o facă.

RSS, mail şi alte bunătăţi

Cititorilor de bloguri nu ar trebui să le explici, în principiu, ce-i aia feed RSS, dar mă încăpăţânez să cred că nu s-a născut toată lumea direct cu un cablu USB în urechi.


Prin urmare, nu contează ce e, important e ce face: cum scriu ceva nou pe blog, cum vă apare şi vouă articolul respectiv acolo unde aţi salvat "feed"-ul. Înainte ofeream RSS în trei variante, acum e una singură, compatibilă cu toţi şi toate, un fel de îngheţată cu toate aromele:

 

{xtypo_feed} Aroneţ.ro – Ştirile de la miezul nopţii deschide pagina asta pentru toate opţiunile de abonare RSS{/xtypo_feed}


Altă noutate – dacă nu vă place RSS-ul şi nici îngheţata, puteţi primi un email când sunt noutăţi. Ca să nu fie agasant, primiţi mail o singură dată pe zi, dimineaţa, indiferent de câte ori scriu. Am încercat să vă trimit pe mail şi o cană de cafea, dar s-a udat serverul.


Lectură plăcută,
Andrei

Continuă să citești RSS, mail şi alte bunătăţi

7 motive pentru care ziarul tipărit bate online-ul

Mi se tot explică de vreo două zile ce bun e un ziar tipărit şi cum nu va dispărea el vreodată. Eh, de parcă nu scriam ieri că şi copiii mei vor citi ziare. Regret şi eu ediţia tipărită, dar când pui în balans costurile şi profitul, într-un trust care nu trăieşte pe banii nimănui, n-are alte afaceri în afară de media şi nici partide de susţinere, concluzia e simplă.


Dar, pentru toţi fanii ziarului de hârtie, iată şi nişte motive pentru care print-ul bate online-ul.

Continuă să citești 7 motive pentru care ziarul tipărit bate online-ul

Ofer gratuit sesiuni de terapie

… dar pentru free hugz încercaţi totuşi alături. 

 

Anunţul că ZC devine primul ziar exclusiv online a surprins pe multă lume. În numai câteva ore am auzit, cred, mai multe scenarii – teorii – conspiraţii decât în ultimul an la un loc. Că se închide de tot, că plecăm toţi la New York Times. Numai că vine Sârbu să schimbe mocheta din redacţie n-am auzit încă. Şi oricum mocheta e nouă.


Şi eu regret ediţia tipărită, dar e o nostalgie "la sentiment", că dacă judecăm raţional… înspre online merge toată presa. Pur şi simplu mă bucur că voi fi de la început în prima echipa din România care încearcă experimentul ăsta. Şi schimbarea asta nici nu înseamnă că print-ul va fi complet abandonat de noi. Sunt convins că şi copiii mei vor citi ziare tipărite, deşi probabil nu vor fi tipărite ca astăzi.

Continuă să citești Ofer gratuit sesiuni de terapie

Ziarul Clujeanului se mută online

Ne facem casă nouă: din iunie, ZIARUL Clujeanului va apărea exclusiv pe internet – primul ziar local de acest gen şi un experiment – chiar un risc, aş zice – pentru piaţa de publicitate online.

 

Ultimul număr tipărit din ZIARUL Clujeanului va apărea în 8 iunie. Din 9, vom merge în continuare la serviciu, dar nu vom mai fi legaţi de constrângerile tiparului. Prin urmare, evenimentele vor apărea pe site în timp real sau cât de omeneşte posibil de repede, nu a doua zi.

Continuă să citești Ziarul Clujeanului se mută online

Internetul de stat

Ceea ce face cel mai bine statul român este, fireşte, să stea. Inclusiv în cel mai dinamic domeniu de pe lume, adică internetul. Credeaţi că doar publicaţiile britanice au probleme? Da' de unde… stai că ne arată tata Guvernul României cum se face cu adevărat un site neprofesionist.

Continuă să citești Internetul de stat

Cineva a votat „pa”

Site cu numele lui BaseUPDATE: Băsescu şi-a dat demisia. Ultimele sale cuvinte către ţară au fost unul singur: "pa".


Ori asta, ori o parte a susţinătorilor lui Băsescu n-au mai avut răbdare până în 19 mai şi au votat cu anticipaţie, nici DA, nici NU, ci i-a transmis marinelului un simplu PA.

 

Continuă să citești Cineva a votat „pa”

Şi s-a făcut ordine

Statistici despre vizitatorii aronet.roDupă o droaie de nopţi nedormite (cred că nu îmi asum răspunderea pentru ce va apărea în CLUJEANUL săptămâna viitoare, nu daţi, nu recunosc nimic, nu ştiu cine-a editat!), am învins! Cu ochii roşii bulbucaţi de mândrie, vă anunţ că, după cum se vede, site-ul a suferit o operaţie estetică, pentru a se potrivit cu profilul vizitatorilor, aşa cum l-am văzut după primele două săptămâni de "exploatare".

 

V-aţi prins care sunt schimbările? Detalii aici.

Continuă să citești Şi s-a făcut ordine