Shopping la Viena, pentru pițipoance aflate la reducere

Niște manechinuite din Austria cărora, atunci când au auzit aberațiile vedetelor din România, le-au picat ștrimfii
Niște manechinuite din Austria cărora, atunci când au auzit aberațiile vedetelor din România, le-au picat ștrimfii

Iar se lăuda una pe ceva post de televiziune, într-o emisiune mondenă, că își face cumpărăturile la Viena și Milano. Cum în ultima vreme am petrecut mult timp prin camere de hotel, riscul meseriei: am deschis televizorul pe posturi improbabile, ceva ce fac tot mai rar acasă, unde de regulă deschid sticle, nu televizorul.

Așa am găsit emisiunea în care o individă cu meseria de iubită de fotbalist / asistentă dar nu medicală / generally-speaking-vedetă-because-of-fuck-you-that’s-why ne explica ce se mai întâmplă prin viața ei. Bun, întotdeauna e interesant să stai lipit de vizor ca să vezi în viața altuia (sau cel puțin așa am învățat de la vecinii de pe scara blocului), așa că am ascultat-o, dar numai până la faza cu cumpărăturile.

Acuma, la Milano nu mă pricep. Doar că la Viena și eu îmi fac cumpărăturile cam des; ce-i drept, de nevoie – de la haine la mobilă, lucrurile pe care mi le iau sunt mult mai ieftine acolo. În calitate de shopper proletar prin capitala Austriei, vă garantez că marea vedetă care își cumpără haine doar după feșănul capitalelor europene avea pe dânsa un tricouaș luat la reducere, cu vreo 3 euro, dintr-un NKD. Nu aș fi reținut veci așa ceva, dar trecând prin magazinul respectiv era să mă orbească sclipiciul de pe hăinuță. Iar NKD, vorba ceea, avem și la Cluj, în spatele gării.

Am stabilit deci că, practic, noi doi facem aceeași chestie: ne luăm haine, în perioade de reducere, din Viena, chit că eu nu zic asta la televizor. Numai că să îți iei tricouri la reducere dintr-un supermarket de duzină și să spui că te îmbraci după moda vieneză e ca și cum ai apăsa trei clape la pian spunând că tu interpretezi Beethoven.

Apropo – dacă vedeți vreodată ceva sclipicios pe mine, vă rog încercați să-l omorâți – probabil e un țânțar mutant, ușor radioactiv, rămas după ultima delegație la Călărași.