Cenzură deplină la Chişinău. E revoluţie?

revolta chisinauLa ora scrierii acestui text, niciun canal de televiziune din Republica Moldova (Basarabia, fraţilor!) nu se mai vede pe Digi TV, în România. Cei de relaţii cu clienţii au confirmat că problema e „de la sursă”. Nu merg Moldova 1, Pervii Canal Moldova şi Pro Tv Chişinău.

La această oră (14:10), nu funcţionează site-urile ProTv.md şi Orange.md.

Între timp, protestatarii au intrat în Parlamentul Republicii Moldova. Sper că le vom putea spune, în curând, revoluţionari. O revoluţie care vine cu 20 de ani prea târziu, dar care trebuia să vină după un istoric, fals şi penibil 50% obţinut de comunişti în alegeri.

Chiar dacă în Republica Moldova comuniştii vor fi alungaţi de la putere, va fi cale lungă până la orice unire – basarabenii trebuie să arate fără tăgadă că şi-o doresc, în primul rând, dar şi România trebuie să le vină fără echivoc în ajutor şi în întâmpinare. Nu mai e vorba de „ei” şi „noi”. Suntem tot noi. Suntem aceiaşi.

UPDATE: Revolta de la Chişinău, live pe Twitter

18:30 Am adăugat pe site (stânga-sus), prin RSS, tot ce apare nou pe Twitter despre „Chişinău”, o mulţime de oameni au început să scrie despre „e-revolutie” sau „revolutia twitter„, pentru că site-ul a devenit un mod de a ocoli cenzura oficială. (da, ştiu, se încalecă stânga cu coloana principală, dar e mai important să fie sus!)

18:40 Pe CNN.COM situaţia din Basarabia nu există ca ştire; ultima informaţie despre Republica Moldova este din 1 aprilie, pe teme de sport.

Basarabenii au demonstrat că nu mai acceptă comunismul; cred că e cazul să ieşim şi noi din expectativă!

via StirileProTV: „18:49 Puterea si opozitia au ajuns la un acord privind renumararea voturilor.” – sper că nu se va rămâne la atât!

O tradiţie: jos Iliescu!

{xtypo_quote}prim-ministrul Petre Roman a aprobat masurile propuse de Ministerul de Interne privind eliberarea zonei in dimineata zilei de 13 iunie 1990{/xtypo_quote}

Ion Iliescu

Fostul preşedinte al României post-comuniste, Ion Iliescu, iese foarte şifonat din rechizitoriul întocmit de procurori pe tema mineriadei. Încearcă acum, pe toată căile şi prin orice fel de retorică, să ne convingă că este nu doar nevinovat, ci că ar fi acţionat tocmai pentru păstrarea statului de drept în faţa unor forţe violente, care uzurpau ordinea publică.

Continuă să citești O tradiţie: jos Iliescu!