Reînvățăm să ne inspirăm la #TEDxCluj 2014

Ne vedem la TEDxCluj

De fiecare dată când se apropie o ediție TEDxCluj, sar pe lista de vorbitori, fiindcă știu – de fiecare dată – că voi găsi acolo cel puțin un nume care să mă inspire cât se poate de personal. De fiecare dată, găsesc cel puțin un om despre care știu că îmi va vorbi mie. Sâmbătă, 8 noiembrie, ora 8, e timpul pentru un nou TEDxCluj – o ediție dedicată „reînvățării”, un concept pe care suntem obligați să îl aplicăm zilnic într-o lume în care regulile se schimbă de pe o zi pe alta.

“The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn.”
Alvin Toffler

(un om care, în anii ’60, scria despre impactul tehnologiei lucruri care și azi sunt mereu redescoperite ca noutăți; omul al cărui „al treilea val” este teribil de asemănător cu „societatea informațională” promovată mai nou de Uniunea Europeană – să mai zic?)

Lista de vorbitori e mai mult decât generoasă, iar acolo sunt cel puțin trei oameni pe care abia aștept să îi văd în mod special.

  • Răzvan Exarhu, pe care de mult voiam să-l și aud, nu doar citesc;
  • Raed Arafat, genul meu de încăpățânat;
  • Alexandru Mironov, un om care în copilărie era pentru mine un fel de căpitan Picard al SF-ului românesc.

Pe doi dintre cei de mai sus îi aștept cu emoții, să văd cât i-a stricat politica, dar pe lista completă e un număr imens de vorbitori, așa că vom avea cu siguranță o sâmbătă foarte plină. Apropo, și Iv cel Naiv vine la TEDxCluj 🙂 Sunt curios cum va urca pe scenă, fiind chiar prezentat ca „scriitor român contemporan anonim”. Poate vom avea prima hologramă din istoria evenimentului? 😀

Ne vedem sâmbătă! Până atunci, urmăriți TEDxCluj pe Facebook pentru noutăți.

 

Întâlnește-i pe Andrei Gheorghe, Răzvan Exarhu și Zoso la #masmedia

masmedia

Nu e o greșeală în titlu: #masmedia e cu un singur „s”, pentru că vine de la „Mișcarea Anti Social” media deși, de fapt, nu-i chiar așa anti. E însă o mișcare de demolare a miturilor din comunicare, fie că vorbim de jurnalism, blogging sau publicitate.

Te-ai săturat de „click aici n-o să-ți vină să crezi rămâi prost când vezi asta”? Și noi. În plus, ne conducem activitatea pe Facebook, presă, bloguri după tot felul de „reguli imuabile” pe care, de fapt, n-a stat nimeni să le testeze în practică – zi de zi descoper că tot felul de recomandări literă de lege nu sunt aplicabile. Așa că #masmedia este locul în care ne transformăm în mythbusters și încercăm să decriptăm adevărul.

Cum facem asta? În cadrul unei conferințe și cu ajutorul a 8 speakeri, lideri în comunicare – fiecare pe domeniul lui. O selecție implicit subiectivă:

[lists style=”style_ul_1″]

  • Andrei Gheorghe, anti-eroul prin definiție. Detestat sau adorat, are verb și nu se teme să-l folosească, inclusiv în critici la adresa presei în care a lucrat atâta vreme.
  • Răzvan Exarhu, care dincolo de alte merite ale lui, pentru mine e unul din oamenii cu cel mai bun simț al limbii române pe care i-am citit vreodată.
  • Vali Petcu, adică Zoso, omul care a trecut de la mIRC la blog pe când se inventa internetul la noi și i-a învățat și pe restul cum se face.
  • Echipa Cenzurat TV, niște nebuni 😀

[/lists]

Și uitați-vă un pic și la ceilalți, o să vă placă!

Vă invit deci la conferința #masmedia, vreme de două zile sau, mai precis, de două seri: 15 și 16 noiembrie, de la ora 17:00 în fiecare zi, la hotel Univers T din Cluj.

Toată treaba e organizată de entertrainerul Gabriel Gorgan, iar detalii găsiți pe AntiSocialMedia.ro.