George Jiglău pleacă de la City, Delia Cărbune merge la Prima…

… pe scurt, se agită iar piaţa transferurilor:

* Delia Cărbune este noul corespondent Prima TV Cluj, post care şi-a schimbat, tot zilele astea, şi cameramanul. Delia a trecut de la TVR Cluj la Realitatea, dar promisiunile de acasă nu s-au potrivit cu criza din târg. Succes la Prima!

* Mă pregăteam să anunţ că va fi redactor-şef la Mesagerul de Cluj, dar trebuie să scriu taman contrariul: editorul George Jiglău părăseşte CityNews, după foarte puţin timp petrecut acolo, respectiv din 22 iunie. George se desparte de City în cei mai amiabili termeni şi va rămâne acolo până la găsirea unui înlocuitor, după care se va ocupa de proiectele personale. Din păcate, se pare că n-au mai putut fi împăcate cu redacţia. Îi ţin pumnii Monicăi, că data trecută când s-a schimbat editorul a lucrat vreo lună singură 🙂

* UnCopilutz a scris deja de plecarea lui Eugen Olariu de la ZIUA de Cluj. Ar mai fi de notat ceea ce cred că e o premieră în presa de pe la noi, adică faptul că ZIUA nu mai are voie să folosească imaginile surprinse de Eugen, pentru că drepturile de autor aparţin firmei acestuia. Un model bun de urmat! Pe de altă parte, ZIUA caută deja înlocuitor şi o soluţie ar putea fi aducerea unui colaborator part-time.

* Iar s-au intensificat zvonurile despre colaborarea Rareş Bogdan – Liviu Alexa pentru Mesagerul de Cluj. Devine amuzant!

Două televiziuni, aproape de start

Într-o asemenea perioadă plină de veşti despre jurnalişti care nu îşi iau salariile şi ziare în pragul falimentului, e o zi senină cea în care mai putem vorbi şi despre proiecte noi, mai ales că, pe piaţa televiziunilor, sunt mult mai rare. Ce urmează la Cluj?

1. Axa TV – a scris Mihai Hendea acum ceva timp. UPDATE: Începe în 15 mai, spune Denis, „luna asta”, zice Mihai la comentarii

2. Prima televiziune de limbă maghiară a Clujului, numită cel mai probabil Kolosvar TV (îmi cer scuze pentru eventuala lipsă de diacritice şi acord). Proiectul urmează să fie condus de Bogdan Eduard, iar staţia e aproape de lansare – oficial, e vorba de start în iunie. Vor exista şi programe în română, declară Eduard în Ziua de Cluj.

3. La sfârşitul anului trecut, era vorba că anul ăsta s-ar deschide la Cluj şi o staţie locală Prima TV. Mai ştie cine ceva, că eu n-am auzit nimic?

4. Şi o nouă schimbare de conducere la One TV (blog@aronet.ro pentru informaţii. mulţumesc!).

În sfârşit, sunt şi veşti mai puţin bune din piaţa TV, dar azi e o zi liberă. Vă salut din al nouălea nor, iar veştile ploioase le lăsăm pe altă dată. E o schimbare fenomenală să mai poţi da şi veşti bune. Cei care scriu des despre accidente rutiere ştiu ce vreau să spun.