Atac mai fură un pic

Ofer recompensă un abonament gratuit la newsletter-ul Clujeanul.ro pentru oricine ne va oferi informaţii care să ducă la prinderea şi trezirea la realitate a domnilor A.P. şi A.V., care semnează în publicaţia de bune maniere ATAC articole care au o problemă: au mai fost semnate înainte de colegii mei în CLUJEANUL.


E a doua oară când ATAC fură din CLUJEANUL şi de data asta la modul grosier.


Prima dată au luat o poză (culmea, una prelucrată de noi!) şi nişte informaţii; acuma au reprodus fraze întregi şi citate din articolul "Clujeni cu nume V.I.P.". La ei a ieşit un fel de rezumat care cuprinde şi o tentativă de citare a sursei: "a declarat amuzată clujeanca pentru ziarul local". Partea bună – încă o referire la Clujeanul ca ziarUL local, ăla care se recomandă la chioşcuri etc.


Mă îndoiesc că A.P. şi A.V. ar fi persoane reale, mai curând nişte copiipeistări de succes de la Bucureşti, cu salarii mai mari decât mulţi jurnalişti clujeni. Recompensa rămâne valabilă.


Furturile sunt cu atât mai stupide cu cât nu ar fi trebuit decât să ne ceară voie să preia informaţiile; nu am cerut până acum bani pentru asta. Dar poate pentru ATAC facem o excepţie.

Eurovision 2007: Todomondo, salvaţi de diaspora

Am văzut Eurovision 2007 „de afară”, din perspectiva altora, şi am ajuns la concluzia că Eurovision este din ce în ce mai puţin un concurs de melodii şi din ce în ce mai mult o competiţie între comunităţile de „exilaţi” – cetăţeni ai unei ţări care locuiesc în străinătate şi care pot vota cu cei de acasă. Dar dincolo de prieteni, câştigă cei care au o melodie demnă de a primi mai mult decât voturile de politeţe. Iar trupa Todomondo n-a avut aşa ceva.


Am primit puncte de la vecini, Moldova şi Ungaria, şi de la ţările unde românii sunt ca turcii în Franţa, adică peste tot: Spania şi Portugalia. În rest, zero, pentru că „Liubi, liubi” de la Todomondo, ex-Locomondo, pare o încropeală. Complet nefinisată, de la muzică şi vorbe până la mişcare scenică sau decor.

 

Continuă să citești Eurovision 2007: Todomondo, salvaţi de diaspora