După o săptămână de nelinişti, Sorin Dan ar putea vinde Ziua de Cluj

Vinerea trecută, aflam pe surse (dar mai ales pe messenger), despre schimbări de mare amploare la Ziua de Cluj. Ulterior, alte informaţii pe aceeaşi temă au apărut prin comentarii pe blogul lui Vasile şi un post al lui Don Antonescu. A fost nevoie de o săptămână şi o „grevă” (termenul îmi aparţine) a directorului Rareş Bogdan ca situaţia să se schimbe, iar deznodământul mai puţin aşteptat ar putea fi vânzarea de către Sorin Dan a acţiunilor ziarului.

Acum o săptămână, lucrurile de care am auzit eu sunau aşa:

1. Sorin Dan l-a impus pe Titus Crăciun redactor-şef. Călin Poenaru a fost retrogradat la funcţia de redactor-şef adjunct.
2. Mihai Moga a devenit din coordonator redactor la sport, cu jumătate din salariul anterior.
3. Ovidiu Cornea a fost concediat cu un preaviz de 30 de zile.
4. Florina Sur a fost trecută pe jumătate de normă şi, prin urmare, pe jumătate din bani
5. Veronica Moigrădean, editor foto, a fost concediată.

Ce s-a schimbat de atunci, conform unor oameni cu sediul pe Eroilor:

1. Călin Poenaru va redeveni redactor-şef.
2. Rămâne incertă situaţia lui Mihai Moga, care şi-a luat concediu. Surse de prin redacţie spun că s-a vorbit şi de demisia lui, dar lucrurile nu sunt clare.
3. E posibilă revenirea lui Ovidiu Cornea tot pe cultură.
4. Florinei Sur i s-ar fi cerut să rămână la normă întreagă.
5. Veronica a fost ofertată să rămână ca fotograf (adică muncă de teren în plus) în locul lui Eugen Olariu.

Ar fi greu de explicat revenirea lui Sorin Dan asupra deciziilor luate, dacă nu ar fi fost o altă schimbare în caseta de redacţie. Rareş Bogdan (Supărareş Bogdan, când îi critic ziarul) nu mai apărea ca director, ci ca editorialist. L-am întrebat de ce. „Nu am fost schimbat din funcţie, în continuare Sorin Dan mi-a cerut să rămân, dar pentru că deciziile i-au afectat pe doi oameni care au contribuit decisiv la evoluţia ziarului, Mihai şi Călin, prietenii mei, am considerat că până la reglementarea situaţiei lor poziţia mea trebuie să fie doar de editorialist”, spune Rareş. Dacă decizia a fost a lui, eu i-aş zice grevă.

Rareş Bogdan susţine însă că va încerca, împreună cu cei care i-au fost iniţial asociaţi la Ziua, să recumpere părţile sociale ale firmei care editează ziarul. „E probabil ca Sorin Dan să accepte oferta înaintată de mine, Octavian Hoandră şi Mihai Moga de recumpărare a acţiunilor pe care le-am cedat. Dacă nu vom prelua acţiunile, nu ştiu cum vor evolua lucrurile după 1 octombrie. E posibil orice”, a spus el.

Colorata, mâine-i gata!

fotoreporterAlooo, Ziua de Cluj Punct Ro? Vă rog io mult schimbaţi-vă caseta de redacţie de pe site, că îl făcurăţi pe Octavian Hoandră „senior editor / fotoreporter”.

Atâtea poante merg la faza asta, că o să mă abţin de la vreuna, că sigur se interpretează altfel 😀

Da’ câtă vreme nu-l vedem pe Sorin Dan „investitor / reporter administraţie”, încă e bine.

Edit: au schimbat pe site, sper că nu l-am adus pe IT-ist sâmbătă la serviciu. Acuma hai să-l vedem dacă îl adaugă pe Alex Grecu la departamentul sport, deşi cred că nu are rost…

Vasile în casă nouă


ZIUA de Cluj
a împlinit de curând trei ani. La mulţi ani, cu sau fără franciză! Ei au făcut aseară chef, motiv pentru care site-ul Monitorul nu a prea fost actualizat în dimineaţa asta până pe la ora 11, şi nici atunci complet.


Mai important e că blog-ul lui Vasile Racoviţan a făcut şi el un an. La şi mai mulţi ani! Vorba lui Băsescu, de data asta din inimă.


Drept cadou, Vasile are un nou site, de blog crescut mare, pe domeniul lui. Nu e racovitan.com, cum am crezut eu, că ăla e văru-so, ci vasileracovitan.com.

 

Pe de altă parte, s-a gândit să mă şocheze de dimineaţă, pentru că de pe prima lui  pagină ne salută Octavian Hoandră şi Rareş Bogdan (pe vremuri, patroni la ZIUA, în practică la fel de şefi ca înainte), pe motiv că vor deveni în curând bloggeri. Sau jurnalişti care îşi publică editorialele pe internet, rămâne să vedem.


Şi acum din seria "am avut dreptate": când Vasile a anunţat că se mută, îi comentam printre altele că îşi face ZIUA blog corporatist. Răspunsul "no comment" a făcut toţi banii… Nu de alta, dar eu am spus-o complet din întâmplare.