Primul lucru pe care ar trebui să-l facă Emil Boc la Primărie

Am vrut să scriu zilele astea că Emil Boc trebuie să facă întâi curat prin Primăria lui Apostu, iar apoi să înceapă să lucreze la Clujul visat de noi. Nu are foarte mult rost, că tocmai am citit un text pe care vi-l recomand acum, după campanie, ca pe un ceai bun în zilele când tocmai îţi trece răceala.

Fragmentul 1:

Dacă procedează ca în 2004 şi păstrează “schema de personal”, dacă nu-i înlocuieşte pe complicii lui Apostu, pe şefii de servicii şi de direcţii care – să nu ne îmbătăm cu apă rece – ştiau, toţi, participau sau cel puţin închideau ochii la “taxarea” antreprenorilor dornici de contracte cu bani publici, deci, dacă Emil Boc se mulţumeşte să fie ascultat fără crâcnire, dacă, aşa cum se spune, nu mai suportă să fie contrazis şi va menţine “liniştea”, atunci Clujul nu are nici o şansă de a profita de situaţia favorabilă în care se află.

Fragmentul 2:

Noua administraţie are nevoie să înţeleagă că asfaltarea, plombarea, întreţinerea, reparaţiile, renovarea, refaţadizările şi toate re-urile fac parte din datoria banală. De care trebuie să răspundă un city manager, numit pe criterii de profesionalism, nu politic. Primarul trebuie, de-acum, să se ocupe de transformarea oraşului într-un emiţător magnetic, iar pentru asta e suficient să se înconjoare de o seamă de creiere “neascultătoare”, împreună cu care să găsească acea idee care să pună Clujul pe mapamond.

Ambele scrise de Mihnea Măruţă în Ora de Cluj. Text integral aici.

Mihnea Măruţă (re)vine la Cluj

Fostul redactor-şef al CLUJEANUL, Mihnea Măruţă, se va întoarce la Cluj. El va pleca "în câteva săptămâni" din actuala sa funcţie, de redactor-şef al cotidianului meu preferat, Cotidianul.

 

Directorul editorial al Cotidianul, Doru Buşcu, a declarat pentru Mediafax că Mihnea părăseşte redacţia Cotidianul în principal din cauza neadaptării şi că "este regretat de toată lumea".

 

Nu se ştie cine îl va urma în funcţie iar ştirea, care nu-l citează pe Mihnea Măruţă, nu spune ce va face el la Cluj. Dacă e vorba de presă, cineva câştigă mult.


Update: via Iulian Comanescu – "Măruţă afirmă că nu vrea să-şi crească cele trei fete în Bucureşti şi că ziarul e pe drumul corect, care nu trebuie schimbat", un motiv ceva mai normal decât declaraţia de pe Mediafax.