Vezi cum arată Mesagerul de Cluj

În premieră, două imagini cu noul Mesagerul de Cluj, al cărui prim număr e proaspăt ieşit din tipar. Dacă aţi cerut să îl primiţi acasă, zilele următoare verificaţi cutia poştală.

Subiectul de deschidere e povestea lui Beni Varga, mare parte din conţinut e retipărit din Citynews.ro, iar în caseta de redacţie nu există (încă) un redactor-şef (editorialul de lansare e scris de Liviu Alexa). Pe de altă parte, de mult nu mi s-a întâmplat de mult să iau un ziar şi să spun că pare – fizic – consistent. Nu mă pronunţ la conţinut, pentru că nu i-am dat decât un ochi. Dar pentru cei care nu citesc presa online, va fi marfă; pentru restul, noutăţi nu prea sunt. Mai multe detalii şi imagini, în cursul zilei. Whatever :))

mesagerul_prima

Şi caseta de redacţie, cred că e o premieră lipsa redactorului-şef:

mesagerul_caseta

P.S. La ora scrierii acestei ştiri, site-ul din caseta de redacţie e încă nefuncţional.

Mesagerul de Cluj caută telemarketeri

Telemarketerii sunt persoanele acelea simpatice care te sună şi te întrerup din ceea ce faci ca să-ţi vândă ceva. Iar Mesagerul nu ştie că-i caută, dar le zic eu. Că ăştia pe care-i au acuma cer o pauză. Am primit vineri un telefon deosebit: un băiat care citea în mod evident de pe o foaie a încercat să mă convingă să mă abonez la Mesagerul de Cluj.

Costă doar 100 de lei – ca gratis! Şi e plin de bunătăţi: divertisment pentru toate gusturile, program TV, sudoku, integrame, jocuri, divertisment. Bun, şi atât? Că astea le am gratis pe toate gardurile. Tonul meu de „client pe cale de a fi pierdut” îl determină pe reprezentantul Mesagerul de Cluj să arunce în joc argumentul de maxim angajament: „Şi… şi… şi ştirile de săptămâna trecută”.

M-am blocat, n-am ştiut cum să reacţionez – mi-era jenă de bietul om să-i râd direct în telefon. Liviuleee, bagă-i în training, spune-le să zică de almanahe, să ne convingă cu reportaje şi subiecte de actualitate, să povestească de nepotul lui Bill Clinton de lângă Tarniţa, ceva, că-i păcat de proiect!

I-am mulţumit omului frumos abia după ce a început să-mi povestească şi de Caritas.

Nota traducătorului: Mesagerul e un viitor săptămânal tipărit, frate cu online-ul Citynews.ro, despre care am spus eu în 24 august că nu va apărea nici la început de septembrie, iar a doua zi două bloguri şi un site s-au grăbit să mă contrazică. E ok, suntem doar în 14 septembrie şi încă din 11 pe Money.ro putem citi că publicaţia va apărea în octombrie. Să-i urăm succes! Succes!

George Jiglău pleacă de la City, Delia Cărbune merge la Prima…

… pe scurt, se agită iar piaţa transferurilor:

* Delia Cărbune este noul corespondent Prima TV Cluj, post care şi-a schimbat, tot zilele astea, şi cameramanul. Delia a trecut de la TVR Cluj la Realitatea, dar promisiunile de acasă nu s-au potrivit cu criza din târg. Succes la Prima!

* Mă pregăteam să anunţ că va fi redactor-şef la Mesagerul de Cluj, dar trebuie să scriu taman contrariul: editorul George Jiglău părăseşte CityNews, după foarte puţin timp petrecut acolo, respectiv din 22 iunie. George se desparte de City în cei mai amiabili termeni şi va rămâne acolo până la găsirea unui înlocuitor, după care se va ocupa de proiectele personale. Din păcate, se pare că n-au mai putut fi împăcate cu redacţia. Îi ţin pumnii Monicăi, că data trecută când s-a schimbat editorul a lucrat vreo lună singură 🙂

* UnCopilutz a scris deja de plecarea lui Eugen Olariu de la ZIUA de Cluj. Ar mai fi de notat ceea ce cred că e o premieră în presa de pe la noi, adică faptul că ZIUA nu mai are voie să folosească imaginile surprinse de Eugen, pentru că drepturile de autor aparţin firmei acestuia. Un model bun de urmat! Pe de altă parte, ZIUA caută deja înlocuitor şi o soluţie ar putea fi aducerea unui colaborator part-time.

* Iar s-au intensificat zvonurile despre colaborarea Rareş Bogdan – Liviu Alexa pentru Mesagerul de Cluj. Devine amuzant!