Fetelor, noi chiar vrem să fie bine!

Ce nu pricep femeile e că noi chiar ne dăm silința, atunci când ne trimit la cumpărături și ne roagă să luăm „numa’ o chestie” și pentru ele. Adică lor li se pare normal să recunoaștem crema aia pe care o vedem zilnic la noi în baie; adevărul e că și noi credem asta: îi o cutie portocalie rotundă cu capac alb. Și te duci la magazin, unde sunt 300 de cutii portocalii rotunde cu capac alb; din care de fapt 174 sunt tangerine-tango, dar nu știm noi diferența.

Știind bine că nu o să țin minte de acasă, am zis că aplic planul B, că doară suntem în secolul 21 și există magazine online, ba chiar livrează a doua zi. Păi suntem blogger sau suntem dansatori?

Am trimis pisica să execute o diversiune cu alintat, tors și miorlăit, timp în care am furat produsul din baie – o cremă de față – și am intrat pe pagina de produse Farmec, să compar originalul cu poza și să știu ce colet-surpriză să comand. Băi și stau. Și stau. Și mă uit. Și văd corp, păr, mâini, picioare, găsesc minunea de Triumf pentru aragaze cu care mi-am șters mânerele de la mobilă și de vopsea – frate, numai produse pentru față nu erau!

Asta până mi-am dat seama că puteam la fel de bine să caut data de 29 februarie, anul ăsta. Cică bărbații, dacă se uită în frigider după lapte, caută ceva pe care să scrie literele „l-a-p-t-e” (s-ar putea ca berea să o găsim mai ușor). Puteam io să tot caut „față”. Ca să fie clar: pentru specialiste, îi zice ten!

Mi-a luat un minut jumate.

Clujul, mai departe decât Kabulul

Naţionaliştii ăştia tot ne explică teoria lor: Clujul e mai apropiat de Viena, de occident, decât de Bucureşti. Vor să ne convingă că dependenţa de capitală nu ne face niciun bine. Am găsit dovada acestei distanţe!

E drept, fără să vreau. Conform unui magazin online de unde poate că mi-am cumpărat un telefon, expediţia prin Fan Courier de la Bucureşti la Cluj costă 19 lei. Din moment ce, conform aceluiaşi site, de la Bucureşti la Kabul (Afganistan) costă doar 18 lei, înseamnă că pentru bucureşteni Clujul e foarte, foarte departe 😀