Companihihi

Când auziţi o prezentatoare de ştiri radio că enunţă foarte rar şi clar, exagerat chiar, sunt toate şansele să fie din cauză că, în realitate, ceva o gâdilă foarte tare şi abia se abţine să nu râdă.

 

O fostă colegă de la Radio Cluj mi-a trimis o înregistrare făcută în direct, în timpul unui Radiojurnal. Ea a tras o bâlbă, după care colega de prezentare a tras adânc aer în piept şi s-a înecat de râs. Când le ascultaţi, ţineţi cont că sunt oameni cu experienţă de 8 şi respectiv 12 ani în radio. Ca dovadă că se poate întâmpla oricui…


{mp3}perladeras{/mp3}

De ce auziţi bâlbe la radio

Un prieten m-a întrebat de ce se bâlbâie ştiriştii de la radio, în timp ce îi spuneam că  pregătesc un nou grupaj cu mostre de măiestrie personală, cum ar fi momentul în care i-am trimis pe medici la "munte", în loc de "muncă".


Ideea lui era: ai foaia în faţă, româneşte vorbeşti, care-i problema?


Probleme pot fi o mulţime. Cel mai des, bâlbele apar când pe foaie sunt scrise prostii sau dacă vrei să schimbi ceva din mers. Asta nu se întâmplă însă la ştirile de ultimă oră; mi s-a întâmplat să ajung în emisie cu însemnări mâzgălite din mers şi să încropesc în direct ştirea de parcă aş fi citit-o. Dar atunci te concentrezi din instinct. Bâlbele apar când eşti cu mintea în altă parte sau dacă eşti foarte obosit.


Mie mi se întâmplă şi să cred, în timp ce citesc, că aş găsi o formulare mai fericită decât cea scrisă. Uneori funcţionează, alteori ajungi la jumătatea propoziţiei şi îţi dai seamă că nu mai ai cum face acordul.


O altă constatare: poţi spune orice prostie. Dacă o spui destul de convins, lumea te crede. Aici e şi pericolul, pentru că tentaţia de a nu reveni şi a nu corecta e mare, că doar înseamnă să recunoşti că ai greşit! Dar întotdeauna trebuie să rectifici dacă ai dat o informaţie incorectă – pentru că puţini ascultători mi-au zis că sunt deranjaţi de bâlbe, dar nimeni nu tolerează minciunile.

Fantoma lui Andrei la radio

Se pare că îmi bântui colegii chiar şi atunci când nu sunt la radio… prezentatorul matinalului în care citesc şi eu ştirile din când în când s-a obişnuit cam tare cu mine, la cum insistă să mă prezinte chiar dacă nu sunt eu în tură şi chiar are pe altcineva lângă el. Ce-i drept, tot Andrei.


Să râdem în direct cu Andrei

Abia am aşteptat să fie vineri, ca să plece în concediu o colegă -al cărei nume va rămâne neprecizat aici- şi să vă pot oferi o selecţie de opere alese. În premieră naţională, primul şi sper ultimul articol din seria "cum a râs Andrei în direct în timp ce citea ştirile" (înregistrarea audio în articolul pe larg).

Continuă să citești Să râdem în direct cu Andrei

TV Neptun revine în forţă

Bine aţi revenit din vacanţa care pentru unii dintre voi continuă.


Ca să nu începem foarte brusc, vă propun să sărbătorim ziua de 1 mai prin râs. Cu atât mai mult cu cât acum există noi clipuri cu ce se mai întâmplă în direct pe post la TV Neptun, staţie pentru care cred că o să fac o pasiune.


Acum câteva zile, doi prezentatori ai televiziunii ne-au făcut o demonstraţie practică a faptului că poţi chicoti în direct chiar dacă vorbeşti despre dezastre şi decese. Şi spuneam că-i înţeleg: cel mai greu lucru în direct nu e să te abţii să râzi, ci să te opreşti, dacă te-a apucat. Dar se pare că la TV Neptun râsul în direct e în fişa postului, după cum se poate vedea în minunatele exemple care urmează.

Continuă să citești TV Neptun revine în forţă

Gherle de la Cluj

Astăzi e o zi tristă. Azi râdem de mine. Adică după ce am tot scris despre alţii şi despre ce li se mai întâmplă lor în direct (hai că ăia de la Neptun TV au fost delicioşi), azi e momentul să vă arate şi Andrei ce ştie.


Aseară pe la ora 19, o colonie de lilieci mi s-a instalat în gât fix în timp ce aveam de zis ştiri. Urmarea a fost că nu puteam deschide bine gura fără să mă înec, şi era musai să deschid gura. Aşa că a ieşit, în 5 minute, o succesiune de bâlbe şi litere amestecate mai mare decât în ultimii doi ani la un loc. Sorry, dragi ascultători, iar restul, distraţi-vă!

Continuă să citești Gherle de la Cluj