Cluj Pub Crawl și experimentul Cap Limpede

Sâmbătă, la Cluj, părea a fi cel puțin finala campionatului mondial de blogging, după numărul enorm de evenimente care au strâns bloggeri din toată ţara. Povestea mea de azi e însă despre Cluj Pub Crawl: un prilej de a cunoaște orașul de noapte, de a-i cunoaște pe colegii de blogosferă și, evident, a cunoaște cele mai bune beri din oraș! Vă spun de pe acum: grea competiție. Nu mai știu câți am răspuns invitaţiei ClujLife (de fapt, am o cifră în cap, dar nu știu cum vedeam, adică dacă să o împart la 2 sau la 4).

Am început la Klausen Burger, un loc parcă gândit pentru amatorii de bere în cele mai mici detalii. Şi liftul merge-ncet, să n-ameţeşti! :)) Din start vă spun că berea de acolo diferă de tot ce am mai băut în restul serii, pentru că gustul pronunţat mi-a dat sentimentul că „nu se joacă”. E o bere tânără, abia lansată săptămâna asta, fabricată la faţa locului. Mergeţi, încercaţi şi povestim după. Şi locul în sine e foarte fain, iar meniul de mâncare văzut acolo mi-a făcut poftă pentru a doua zi.

La Republic am gustat un Pilsner Urquel, la draft, şi, pentru că Republic tocmai sărbăutoreşte reînceperea şcolii, am dat teză, încercând să răspundem la întrebări dificile, gen „câte barmaniţe avem?” şi „la ce oră se dă ultima comandă”? În general, am nimerit. Pe lângă. E un loc în care de mult îmi propun să mă reîntorc, pentru o nostalgie belgiană numită Chimay Blue.

Ne-am îndreptat cu cântec spre următoarea oprire, iar când spun cântec, e la propriu. Tot cântând pe stradă, i-am descoperit în Piaţa Muzeului pe Ioan Onişor, Roxana Zăpârţan, Ionuţ Mangu şi Cătălin Pop, explicând publicului că nu s-au născut la locul potrivit. Am acompaniat artiştii cale de o piesă şi i-am dat bătaie, pentru că urma Ludwig Bavarian Bierhaus, care ne-a tratat cu Paulaner nefiltrată, o prietenă veche şi, în acelaşi timp, berea oficială a Oktoberfest.

Incredibil de disciplinaţi şi la timp, îndemnaţi de Lorand cu „We’re on a schedule here, people!”, ne-am dus să savurăm o Ursus nefiltrată la Beraria Ursus din Unirii, care ne-a reamintit că berea şi popcornul sunt best friends. Nefiltrata URSUS, specialitatea casei, este deja o prezenţă bine cunoscută în Cluj. Până la următoarea bere, am fost un pic ocupaţi să ne oprim la Monumentul McDonald’s Bricheta lui Funar Ghilotina Monumentul Memorandiştilor şi să-i cântăm „la mulţi ani” lui Psaico, care intră astfel în Cartea Recordurilor Blogosferei cu cea mai cinste dată vreodată de ziua cuiva 🙂

Ar trebui acum să scriu că seara s-a încheiat în Le General, dar adevărul e că seara abia începea. Am intrat cu glasurile bine încălzite, în formaţia Trolilor de la Căpâlna – când primii au ajuns în capătul barului, coada era încă afară. Ce s-a declanşat mai apoi, după Cluj Pub Crawl, după fotbal, după concerte, după o sâmbătă ca în poveşti, au explicat alţii.

Bun, veţi spune, păi te tot lauzi cu atâta bere și deja scrii relativ coerent pe blog? Nu ar trebui să dormi până luni, mahmur de cap?

Și aici intră în joc ingredientul secret de aseară, pe numele lui ”Cap Limpede”. E un praf-minune (mă rog, teoretic e format din ”aminoacizi în formă de izomeri optici”, ceaa ce pentru umanistul din mine echivalează cu o minune) care se bea după ce bei, într-un pahar de apă sau de suc carbogazos. Reduce efectele consumului de alcool, sau cel puțin pe alea neplăcute, că ia uite ce citesc: ”Aminoacizii din componenţa produsului accelerează procesul de asimilare al alcoolului etilic consumat, reduc simptomele neplăcute ale mahmurelii, micşorează efectele nocive ale alcoolului ingerat, energizează organismul şi conferă un apetit sexual crescut”.

😀

Nu pot să vă zic decât că, viaţa fiind crudă, duminică dimineaţa a trebuit să mă trezesc la ora 8. Aveam „la bord” un Cap Limpede şi cel de pe umeri a fost la fel. Următorul pubcrawl îl aştept cu provizii. Cap Limpede ăsta e o invenție care mă face să mă bucur că trăim în secolul XXI. Aştept totuşi roboţii ăia personali care ne-au fost promişi în copilărie.

Cluj Pub Crawl este un proiect ClujLife sustinut de Cap Limpede. Sponsori: Klausen Burger, Republic Pub, Ludwig Bavarian Bierhaus, Beraria Ursus şi Le General.

 

Un vot pentru Funky Bar şi Le General în ClujLife Awards

În sfârşit, nişte alegeri la care are rost să participaţi – şi nu doar pentru că se lasă cu munţi de bere în final!·ClujLife vă invită să alegeţi locul depierzanie distracţie preferat. Am intrat în ultima·săptămână în care puteţi spune, în feluri diverse, unde se bea cel mai bine în Cluj. Cică să alegeţi barul cu cea mai bună prezenţă online, cel mai bun bar nou, barul cu cele mai faine afişe etc. Poveşti 😀

Sunt convins că o să votaţi locul în care v-aţi făcut cel mai varză în anul de graţie 2010 şi în care aveţi planuri dătătoare de murături post-factum, secundo diem, şi pentru 2011.

Dacă nu v-aţi prins, un ghinionist va câştiga câteva sute de doze de bere pentru că a făcut efortul să spună unde şi-a băut apa minerală. Eu am dat un mare LIKE pentru Funky Bar şi Le General, ceea ce vă recomand şi vouă, la toate categoriile la care apar în ClujLife Awards (pentru fanii Robotzi: apasă-mă. apasă-mă. apasă-mă. apasă-mă).

Primul matinal cu Lush, Vio şi Vlad – varianta emo

Apare Vio, care ne invită la o cafea...Azi am dat startul noii serii de matinaluri la Alpha TV. Tot „Neatza, Cluj” şi tot de la 7 la 8 jumate. Şi, deşi m-am gândit adânc la acest subiect, tot cu mine Laughing

Ca să ne trezim cum trebuie după sărbători, am invitat în prima emisiune a anului trei maeştri într-ale cafelei (şi în multe altele, dar asta era tema): cel mai manager Constantin Covaliu (Lush, dom’le!), de la Funky Bar; unicul Vio din Le General şi Vlad ot Booha Bar. Vă daţi seama ce fain îi să trezeşti la 6 jumate nişte oameni care lucrează până noaptea târziu?

Cum a fost:

Ora 7:00 Înainte să intru în direct, îl sun pe Lush, să mă asigur că e totul ok. E serviciul nostru all inclusive pentru invitaţi. Când să îl sun, moare telefonul – bateria gata. Pe publicitate îi dau mesaj. Zice că totul e ok. Mai trece juma de oră.

Ora 7:45 Apare Lush, cu ochii mici şi vreo 3 ore de somn la bord. SINGUR!

Ora 7:55 Difuzăm un videoclip şi publicitate. Lush îmi spune că a urcat 7 etaje pe jos, că nu mergea liftul. Îi spun că mai este unul, perfect valabil, în partea cealaltă. Nu ştiu ce-mi zice, că mi-a zis în gând.

Ora 8:00 Lush merge cu lavalieră cu tot pe el să-l recupereze pe Vlad, care urca şapte etaje pe jos. Când a fost pe la 4 i-a zis şi Lush de lift. Vlad dormise vreo oră, parcă.

Ora 8:05 Lush şi Vlad sunt sus, îşi montează aparatele pentru cafea. Mai sunt 2 minute până la direct. Vio e undeva în trafic pe Bariţiu, întârzie – încercase colega de apartament să-l trezească prin telepatie. Pregătim un videoclip ca să poată intra în studio când apare.

Ora 8:07 Generic. Ne pregătim, agitaţi, să intrăm în direct.

Ora 8:07:03 Se ia curentul şi pică emisia, luminile şi toate cele. Alpha TV – beznă. McDonalds – pană totală. Farmacia de jos – curent numai dacă deschideau geamurile. Transformatorul de pe zona Mihai Viteazu – ars. Le-am mulţumit frumos băieţilor că s-au trezit şi au urcat şapte etaje pe jos, după care i-am invitat să fie emo şi să stea un pic cu noi pe întuneric, poate îşi revine. Nu şi-a revenit.

Ora 8:20 Apare Vio, care ne invită la el la o cafea.

Pentru cine vrea să-i vadă, totuşi, azi la ora 17 facem o înregistrare, cu voie de la Electrica. Vă zic pe seară când o difuzăm…