Nou site de ştiri la Cluj – ce e nou?

Uite că mi-a trecut şi amnezia, dar frumos era să las sursa să anunţe înainte. Aşadar, vă anunţ pe de o parte că Ionel Lespuc s-a reapucat de blogging pe tema Clujul online, că îl găsiţi în blogroll la mine, dar şi că publică acum o ştire importantă pentru peisajul media de la Cluj: mai apare un portal de ştiri.

Cum, mai e loc? Cred că mai e mult, având în vedere că pentru a face acel site pe care l-aş vedea ca fiind cu adevărat cuprinzător ar fi nevoie de o combinaţie între ceea ce există acum, plus ideile care nu au fost niciodată aplicate la fostul clujeanul.ro. Sunt şi eu curios cum va arăta cel mai nou site de ştiri din Cluj şi mai ales de acel mic dar esenţial lucru numit „diferenţa specifică”.

Concurenţa e tot mai mare; Ziua de Cluj bate recorduri de audienţă cu site-ul nou, Citynews şi-a lansat o nouă interfaţă (să trăiască lamulţani, pentru mine e derutant site-ul nou, dar hai să-l folosim câteva zile şi povestim), iar Adevărul clujean – iertat să-mi fie – doarme pe online, deşi e ziarul cu cel mai mare potenţial neexplorat în acest moment. Site-urile mai mici fie sunt faultate de lipsa de conţinut mult (cazul Ştiri de Cluj, o idee bună aplicată frumos), fie se luptă la alte niveluri de audienţă (Cluj AM, Cluj Today etc.). Despre ele mai povestim zilele viitoare.

Până atunci, aştept cu interes cel mai nou proiect „new media”. Să vedem în ce ligă joacă – şi cât de mult va deveni parte a unei comunităţi online tot mai active.

P.S. Alături de Ionel Lespuc, au mai intrat în blogroll pe Aronet.ro doi prieteni – Rocko Mofolity, omul care spune ce alţii nu-şi permit, dar îşi ţine confidenţial numele adevărat (căutaţi-l pe diplome!), plus site-ul Evenimente în Cluj, care nu-i o persoană de scos la o apă minerală, e mai multe, toate faine. Spor la lectură!