Un altfel de tricolor

street-artMarilor patrioţi români care nu ştiu imnul ţării lor (nici eu nu îl ştiu pe de rost, dar nu dau lecţii de românitate),


Marilor naţionalişti care vor să dea ungurii afară din ţară, dar sunt în stare să ia la bătaie un puşti de 16 ani,


Marilor indignaţi care se încruntă şi la steagul Italiei, numai din obişnuinţă,

 

… le dedic un tricolor întâmplător, găsit la graniţa între artă stradală şi ruină urbană. 

Cotroceniul intră în legalitate cu imnul României

Mărturisesc. Am uitat cu desăvârşire să scriu noutăţile din campania naţională de corectare a imnului României, cel scris greşit taman de www-ul lui Băsescu, presidency.ro. Le reclamasem că sunt erori în text (în care schimbaseră câteva expresii că nu li se părea lor că sună bine) şi că există şi informaţii greşite pe aceeaşi pagină. Gen că la ceremoniile oficiale se cântă alte strofe decât se cântă de fapt.

Continuă să citești Cotroceniul intră în legalitate cu imnul României

Imnul României: Deşteaptă-te, presidency.ro

Am devenit oficial unul din nebunii ăia care scriu tot timpul la Cotroceni cu petiţii, dar măcar eu nu cer nici pensii mai mari şi nici nu reclam că vor vecinii să mă omoare (deşi moş Pavel probabil îşi doreşte asta).

Acum ceva timp scriam că site-ul preşedinţiei dă o variantă greşită a imnului României. Corectează dativul popular „să dăm dovezi la lume” şi mai şi zice că în mod normal se cântă primele 4 strofe, care de fapt sunt numerele 1,2,4 şi 11. Poate depinde dacă le „intonează” înainte sau după Golden Blitz.

E, azi mi-a răspuns Băsescu. Mă rog, de fapt un domn consilier Piscociu. Care a găsit formula ideală pentru a da un non-răspuns:

[box]Petitia nr. 16081

Domnule Andrei Aronet,

Va multumim pentru mesajul transmis Presedintelui României, domnul Traian Basescu. Imnul National al României este redat în Anexa nr. 2 a Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României de catre autoritatile si institutiile publice, acesta fiind textul oficial.

Consilier de Stat

Gabriel-Cristian Piscociu [/box]

Acuma, răspunsul ăsta ar fi foarte bun, dacă n-ar fi conţinut fix informaţiile pe care le-am trimis eu, pentru că atunci când le-am explicat problema le-am dat link la legea care cuprinde versurile.

Adică eu le-am zis: versurile nu sunt ca în lege pe site la voi, iar ei au zis: versurile corecte sunt în lege. Şi mâlc despre site-ul lor.

OK, am revenit cu un mail, în vreo lună aştept şi un răspuns. Riscă să devină interesant deja. Măcar eu nu ameninţ că îmi dau foc în faţa statuii lui mihaiştefancorvine.

Totuşi, n-am putea, măcar la Imnul României, să fim nemţi ca precizie?

Imnul României, falsificat la Cotroceni

Partea cu imnul e mai la coadă, să citiţi Măriile Voastre (precum şi Danele, Mirelele şi foştii cetăţeni suspendaţi sau demisionaţi) cu atenţie până acolo.


Cineva s-a exprimat odată foarte delicat, spunând că, în frazele nu-ştiu-cui, negocierile dintre subiect şi predicat nu s-au finalizat cu nici un acord. Dacă cele două se înţeleg, în general, în majoritatea vastă a textelor scrise, în schimb genitivul pare a fi o artă uitată în negura istorică a şcolii generale.

 

Continuă să citești Imnul României, falsificat la Cotroceni