Concurs – câștigă invitații la „Killing Time”. Va curge sânge!

 

killing-time

 

UPDATE: Concursul s-a încheiat. Invitațiile merg la Loredana, Atti și Cosmin. Detalii pe mail.

Doi asasini plătiţi își așteaptă viitoarea victimă într-un apartament gol. Orele se scurg. Tensiunea crește. Glumiţele nevinovate se transformă în împunsături ironice. Insultele devin ameninţări. Va curge sânge.

„Killing time” e al treilea film de lung-metraj al lui Florin Piersic cel Tânăr, iar premiera are loc vineri, ora 20, la cinema Florin Piersic cel Republica din Cluj-Napoca. O comedie neagră care amenință (și nu doar cu armele din dotarea actorilor) să fie una foarte bună.

Puteți câștiga trei invitații duble (de două persoane) dacă lăsați un comentariu mai jos.

Întrebarea e simplă: voi ce faceți când vă plictisiți? Lăsați-mi nume de melodii, jocuri, ocupații, cărți, hobby-uri, orice vă ajută să vă omorâți timpul. Prin tragere la sorți, trei din cei care au răspuns vor primi o invitație.

Concursul se încheie mâine dimineață (pe la 10), ca să apucați să vă faceți planurile.

P.S. Mulțumesc organizatorilor pentru oportunitatea de a scrie și eu un articol cu „va curge sânge!” în titlu. Mă simțeam discriminat față de redactorii sport.ro.

Florin Piersic, între şcoala de la Iaşi şi contractul fără licitaţie de la Cluj

foto: evenimenteincluj.wordpress.comCel mai mare cinematograf român în viaţă, domnul Florin Piersic (74), şi-a anunţat intenţia de a studia psihologia la Iaşi.

Prima mea întrebare a fost, normal, de ce fix la Iaşi. Iar în locul lui Andrei Marga, nu m-aş bucura că Universitatea Babeş-Bolyai, care are o şcoală de psihologie fenomenală, a fost scoasă din ecuaţie. Asta pentru că mişcarea lui Florin Piersic e evident publicitară. În fond, dacă chiar voia să fie student, nu avea decât să dea admitere întâi şi să lase povestea să ajungă în ziare după.

Mihai Goţiu face o comparaţie faină între Piersic şi Neagu Djuvara. Mie întreg momentul mi-a reamintit de o discuţie cu două doamne deloc faimoase, care au terminat acelaşi liceu ca mine, dar în 1959. Am vorbit despre cum era şcoala pe atunci, iar pe primul loc au pus „corectitudinea”. Altfel spus, nu luai notă mare pentru că tata era important şi voia ca loaza să fie premiantă. Astea sunt lucruri care s-au inventat mai târziu, în comunism, şi au înflorit după 1990.

Sunt curios cât de cinstit va fi tratat Florin Piersic la facultate.

Un prim indiciu l-am primit la Cluj. Printre declaraţiile primarului Sorin Apostu referitoare la modernizarea cinematografului Republica s-a strecurat una netaxată de nimeni: „La parter va exista o cafenea administrată de firma lui Florin Piersic, unde acesta se va putea întâlni cu publicul”. Nu ştiam că prinosul de recunoştinţă pentru cariera unui actor include şi un contract cu dedicaţie într-un spaţiu ultra-central cu vad comercial de nota 11 (hm, remember Dorel Vişan & Art Club?), prin urmare l-am întrebat pe primar dacă era cazul să se facă o licitaţie, ceva. Nu e cazul: parteneriat public-privat, contract semnat cu RADEF. Asta deşi clădirea e reabilitată de Primărie. „O să vărs nişte bani şi la primărie, că dacă aţi făcut asta, meritaţi şi nişte bani”, a spus actorul, în glumă, zice Foaia Transilvană.

Ca între prieteni!