Anamaria Beligan: mamele n-au voie pe Facebook!

Love can begin here

Scriitoarea Anamaria Beligan şi-a lansat astăzi la Cluj volumul „Windermere: iubire la a doua vedere„. Titlul mi-a plăcut din prima (da, te poţi îndrăgosti, la prima vedere, şi de o carte). Tot auzim de dragostea aceea fulgerătoare, fabrica de la Hollywood a nemurit conceptul, dar ce se întâmplă când începi să vezi un om pe care îl ştii de mult într-o altă lumină? Câte posibilităţi se nasc dintr-un asemenea scenariu!

Unul din ele a fost explorat de scriitoare, într-o carte ai cărei protagonişti au peste 70 de ani; prilej bun să ne reamintim că nu trebuie să aşteptăm până atunci pentru a-i începe să-i apreciem pe oamenii din jurul nostru… şi să descoperim că iubirea nu o găsim în baruri prost luminate, ci poate începe de unde ne aşteptăm mai puţin.

O fi dragostea la prima vedere o pasiune cotropitoare, dar nu se compară cu intimitatea, înţelegerea şi plăcerea redescoperirii trăite alături de fata pe care ai avut-o în preajmă ani întregi, dar pe care, brusc, ai re-văzut-o.

Am avut ocazia să povestesc astăzi, într-un interviu scurt pentru care, recunosc, am avut cele mai mari emoţii din ultimul timp, cu Anamaria Beligan. O interlocutoare fermecătoare cu care timpul trece rapid şi cu care poţi vorbi despre Australia, locul în care s-a stabilit de mai bine de 20 de ani, despre cum vorbesc tinerii romgleză dar şi despre faptul că mamele n-au voie pe Facebook!

„Nu am cont de Facebook”, spune Anamaria Beligan. „Am două fete care mi-au interzis. Au zis că mamele n-au ce să caute pe Facebook!”, povestea scriitoarea. Dar cred că i-ar plăcea… şi câte ar avea de spus dacă ar fi online! O invităm?