Moţiunea de cenzură DNA

Ce nu a reuşit moţiunea de cenzură încearcă să facă procurorii anticorupţie. Via sursele Hotnews: Decebal Traian Remeş ar fi cercetat pentru o şpagă de 15.000 de euro. Mai ştie cineva al câtelea ministru din actualul guvern e implicat în asemenea anchete?

Doar că dosarul lui Remeş e o dovadă că încă funcţionează comanda politică. Nu pentru că Decebal Traian Remeş ar fi vreun nevinovat, dimpotrivă; exact pentru că, având în vedere faptele de ispravă din timpul ultimei guvernări la care a luat parte, ar fi trebuit să aibă măcar un căpeţel de dosar de ceva timp.

Reactivarea simultană a mandatului şi a cercetărilor făcute acum publice nu sună deloc bine.

Efectul pe termen lung ar trebui să fie pozitiv. Deocamdată, orice dosar mai serios care priveşte un politician a pornit, undeva la bază, de la o comandă sau un interes. Uneori, lucrurile sunt foarte clare; alteori e nevoie de ceva timp pentru a desluşi iţele.

Sper că e mai mult decât o naivitate în a spera că, în cele din urmă, vor exista procurori care să se obişnuiască şi ei cu ideea că demnitarii nu sunt supra-oameni şi că li se aplică aceleaşi reguli, cunoscute în mod normal sub numele de legi.

Aşa că, până nu-l debarcă pe Ţuluş cu vreun motiv: Dorule, ne mişcăm şi noi mai cu talent?

Chiuieli în justiţie

Carevasăzică şeful secţiei II din DNA, clujeanul Ţuluş, e atât de ineficient, că trebuie musai dat jos. Prin urmare, pricep că tot restul au fost atât de valabili, încât doar el mai strică fluxul de muncă din instituţie. Că de vreun control nu se pune problema.


Prin urmare, subordonaţii lui Ţuluş au semnat o scrisoare de susţinere, Daniel Morar reclamă amestecul ministrului justiţiei, Chiuariu, în trebile parchetului, iar consilierul ministrului, Cristi Danileţ, şi-a dat demisia împreună cu alte trei persoane.

 

Continuă să citești Chiuieli în justiţie