[…şi ceva nou] O schimbare

Bună dimineaţa! Noul Aronet.ro e sus de la ora 00:00, aşa cum îi stă bine unui site care a început sub numele „Ştirile de la miezul nopţii”. Aproape patru ani mai târziu, acest spaţiu a trecut prin cea mai mare schimbare pe care i-am aplicat-o vreodată.

Îmi doresc schimbarea asta de mai bine de jumătate de an, dar abia de la Crăciun încoace am avut timp să o pregătesc. A durat mult, pentru că nu sunt nici programator, nici designer, dar m-am încăpăţânat să fac totul singur şi, pe drum, să învăţ. A trebuit să scriu propriul cod care să citească articolele din vechea bază de date şi să le rescrie în cea nouă; cele două nu sunt compatibile, pentru că „în culise” totul e diferit.

Am făcut transferul ăsta aşa cum îmi place mie: încet şi bine, all-inclusive, fără să pierd posturi, comentarii, imagini şi cu linkurile vechi funcţionale în continuare. Asta nu înseamnă că e gata: cam 90% din ce trebuie să fie e aici, dar urmează acele little finishing touches care dau „savoare” şi de care n-am avut încă timp. Experimentez integrarea cu Twitter, urmează să-l învăţ română, meniurile de sus vor include bunătăţi noi… dar nu am mai avut răbdare să-l ţin în sertar. 😀

Ca într-o casă nouă, uneori e mai greu să îţi găseşti locul de la început. Poate de aceea am păstrat câteva elemente ale vechiului site, ca amintiri familiare, incluse în noua înfăţişare. Dar, în timp, se vor schimba şi ele. Până atunci, sper că pagina asta să fie un spaţiu în care să vă simţiţi confortabil şi să reveniţi cât de des.

[fblike style=”standard” float=”left” showfaces=”true” verb=”like” font=”arial”]

Schimbări la blogrollul activ

printscreen Câteva modificări în blogroll-ul activ, sistemul prin care am înlocuit lista clasică de linkuri către alte bloguri:

1) Am adăugat noul site al lui Radu Neag.

2) Blogul personal al lui George Jiglău e de acum în listă.

3) De obicei, nu includ bloguri care nu sunt actualizate periodic, dar am descoperit fotografiile Luizei (absolut din întâmplare) şi merită să le vedeţi. Poate o convingem să ne arate altele, mai noi 🙂

 

Mai am de rezolvat bug-ul din cauza căruia feed-urile de pe PhotoBlog nu au data corectă şi apar tot timpul ultimele, dar probabil asta odată cu un nou aspect al site-ului, cel mai devreme…

Background: ce înseamnă blogroll activ.

Şi s-a făcut ordine

Statistici despre vizitatorii aronet.roDupă o droaie de nopţi nedormite (cred că nu îmi asum răspunderea pentru ce va apărea în CLUJEANUL săptămâna viitoare, nu daţi, nu recunosc nimic, nu ştiu cine-a editat!), am învins! Cu ochii roşii bulbucaţi de mândrie, vă anunţ că, după cum se vede, site-ul a suferit o operaţie estetică, pentru a se potrivit cu profilul vizitatorilor, aşa cum l-am văzut după primele două săptămâni de "exploatare".

 

V-aţi prins care sunt schimbările? Detalii aici.

Continuă să citești Şi s-a făcut ordine